PP-politiker risikerer 14 års fengsel

Publisert

Enrique Crespo fra Partido Popular risikerer 14 års fengsel for sin rolle i svindelsaken Emarsa. Saken regnes som en av de største bedrageriskandalene i spansk historie med svindling av flere titalls millioner euro knyttet til driften av kloakkrenseanlegget Emarsa i Valencia. Totalt 24 personer står tiltalt i saken, flere av dem med tilknytning til PP. Aktoratet har i tillegg til høye fengselstraffer fremsatt krav om erstatning på over 30 millioner euro.

Etter nærmere fire år med etterforsking ble Emarsa-saken klar for retten rett før sommeren. Saken regnes som en av de største bedrageriskandalene i spansk historie og handler om hvordan firmaet Empresa Metropolitana de Aguas Residuales de Valencia (Emarsa) i perioden 2004 til 2010 systematisk ble tappet for midler. Nærmere hele den gamle ledelsen ved anlegget sitter på tiltalebenken anklaget for å ha svindlet til seg verdier for til sammen 23,7 millioner euro. Blant de hovedtiltalte er tidligere ordfører i Manises, Enrique Crespo (PP) og tidligere ordfører i Benimàmet, Esteban Cuesta (PP). Også en rekke andre personer fra Partido Popular i Valencia sitter på tiltalebenken.

Hovedtiltalte Crespo var på et tidspunkt både president i Emarsa, visepresident i provinsen Valencia og ordfører i Manises. Crespo skal sammen med de andre hovedtiltalte ha planlagt og satt i system svindel av offentlige midler gjennom å overprise tjenester som senere ble satt ut til andre firmaer for en brøkdel av prisen. Differansen mellom det selskapet oppga på regningen til regionsadministrasjonen i Valencia og hva det faktisk kostet å gjøre arbeidet ble delt mellom ledelsen.

Ledelsen skal også ha gitt seg selv lønninger som var høyere en årslønnen til landets statsminister og brukt enorme beløp på reiser, hotellopphold, middager og innkjøp av luksuriøse gaver som smykker, vesker, klokker og penner. Statsadvokaten har bedt om høye fengselstraffer for de hovedtiltalte, den høyeste for Enrique Crespo på 14 år. I tillegg til fengsel risikerer de tiltalte å bli stående solidarisk ansvarlige for en erstatningsbeløp på til sammen 30,8 millioner euro.

Les også: PP politikere må svare for historisk svindel

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter