PP-ordfører trenerer rettssak

Publisert

Ordføreren i Alicante, Sonia Castedo (PP), beskyldes for å trenere rettsaken mot henne. Ordføreren ble tiltalt for korrupsjon høsten 2012 men har gjentatte ganger anket tiltalespørsmålet, noe som bidrar til å forsinke rettsbehandlingen. I følge dommeren i saken er det ikke presentert et eneste nytt argument, men kun gjentagelser av de samme påstandene som retten allerede har tilbakevist.

Etterforskningen av Castedo startet i begynnelsen av 2011. Hun var da mistenkt for å ha lekket informasjon fra reguleringsplanen for utbygging i Alicante til entreprenøren Enrique Ortíz. Dette skal ha skjedd på et tidspunkt da planen ennå ikke var godkjent. Ordføreren skal også ha gjort endringer for å tilpasse planen etter utbyggerens ønsker. Til gjengjeld skal hun ha mottatt bestikkelser i form av penger, gaver og feriereiser. Høsten 2012 ble det tatt ut tiltale. Etter det har ordførerens advokater anket tiltalespørsmålet hele fem ganger.

Allerede i april i fjor ble det antydet at ordføreren forsøkte å trenere rettsprosessen. Castedo ba da om et ekstraordinært rettsmøte for å legge frem sin versjon av saken. Under møtet skal hun ha brukt to timer på å hevde sin uskyld uten hverken å adressere punktene i tiltalen eller legge frem ny dokumentasjon i saken.

Castedo hevder på sin side, paradoksalt nok, at det er dommerne som drøyer rettssaken og ikke henne. Tidligere i år beskyldte hun rettsvesenet for å ha politiske motiver og at de bevisst forsøkte å holde liv i saken uten at det fantes et eneste bevis mot henne på at hun hadde gjort noe galt. Hensikten med det skulle være å skade kandidaturet hennes ved lokalvalget i 2015, inneforstått at hun måtte stille til valg med korrupsjonstiltalen hengende over seg istedenfor å være frikjent.

Foreløpig er det imidlertid lite som tyder på at det går mot en frikjennelse i saken. I motsetning til det Castedo selv gir inntrykk av finnes det nemlig en rekke bevis mot henne, blant annet flere opptak av telefonsamtaler som ordføreren har hatt med entreprenøren Ortiz og andre involverte i saken. Det finnes også bevis på at hun skal ha mottatt en bil uten vederlag og gjentatte ganger reist på familieferie med utbyggeren, reiser som han skal ha betalt for.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter