PP-ordfører kastes ut av partiet

Publisert

Regjeringspartiet Partido Popular fortsetter opprydningen i partiet og fjerner korrupsjonstiltalte kandidater fra valglistene. Under to måneder før regions- og kommunevalget i Comunidad Valenciana har ledelsen besluttet å utvise Milagrosa Martínez, ordfører i Novelda. Martínez som står tiltalt for korrupsjon i den såkalte Gürtel-saken har lenge trosset partiets ønsket om at hun skal trekke seg, noe som blant annet har ført til full splittelse blant partiets representanter i kommunen. Den korrupsjonstiltalte politikeren har ikke trukket seg som ordfører, men er nå formelt utvist både fra partiets lokallag og som medlem av PP sentralt. Beslutningen om å fjerne den kontroversielle ordføreren kommer dagen før rettssaken mot henne starter.

Milagrosa Martínez har i tillegg til ordførerjobben i Novelda (Alicante) også vært president i Valencia-parlamentet og minister for turisme under regionspresident Francisco Camps. Tiltalen mot henne er knyttet til sistnevnte verv og går tilbake til perioden 2005 til 2009 da Martínez skal ha tilgodesett det korrupte nettverket Gürtel med kontrakter for til sammen rundt fem millioner euro.

Les også: PPs korrupsjonssak inn for retten

Mandag 30. mars ble den korrupsjonstiltalte ordføreren kastet ut av partiet. Beslutningen ble offentliggjort dagen før rettsaken mot henne starter. Martínez som hele veien har trosset partiets ønske om at hun skal trekke seg, fortsetter inntil videre i ordførerjobben som uavhengig kandidat. Av PPs tolv representanter i Novelda har fem allerede trukket seg i protest, mens resten fremdeles støtter den kontroversielle ordføreren. Kun to kommunestyremøter gjenstår i Novelda før lokalvalget 24. mai.

Les også:

«Rengjøring» før valget i 2015

Ordføreren i Alicante trekker seg

Foto: Ordfører i Novelda, Milagrosa Martínez.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter