PP-ordfører kan få straffen forlenget

Publisert

Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, kan bli dømt for mislighold av sine forpliktelser som folkevalgt. Hernández som allerede soner en dom på tre års fengsel for korrupsjon skal gjentatte ganger ha latt være å kalle inn til kommunestyrermøter slik loven tilsier. Hernández som var ordfører i Torrevieja i hele 23 år skal ha begrunnet sololøpet med at kommunen ikke hadde saker til behandling og at det var spesielt lite å gjøre i perioder som august og rundt juletider.

Anklagen mot den fengslede ordføreren kommer fra opposisjonspartiet Los Verdes som på denne måten ble holdt utenfor styre og stell i byen. I kommuner med mer enn 20.000 innbyggere (Torrevieja har nærmere 100.000) er ordføreren etter spansk lov forpliktet til å kalle inn til møte minste én gang i måneden. I perioden 2003 til 2007 skal Hernándes ha hoppet over rundt fem møter i året, hevder partiet.

Begrunnelsen for ikke å kalle inn til møter skal ha vært at kommunen ikke hadde saker til behandling og at det var spesielt lite å gjøre i perioder som august og rundt juletider. I følge Los Verdes visste imidlertid ordføreren at partiet hadde flere temaer og forslag de ønsket å ta opp, men valgte likevel å unngå møtene. 

I tillegg til anklagen om brudd på vedtaksprosedyrer har Hernández Mateo også en annen svindelsak gående mot seg. Den tidligere ordføreren skal i 1997 har kjøpt eiendommer i Almoradí for 180.000 euro og solgt dem videre to år senere for 5,6 millioner. Selskapet han solgte eiendommene til var angivelig også det sammen som tidligere hadde ordnet med kjøpet.

Fra før soner Hernández en dom på tre års fengsel for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel og påsett at kontrakten gikk til to selskaper han selv hadde valgt ut på forhånd. Kontrakten gjaldt for ti år og var verdt nærmere hundre millioner euro.

Foto: Pedro Hernández Mateo (t.h.) sammen med nåværende ordfører i Torrevieja, Eduardo Dolón (PP).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter