PP må betale milliongaranti

Publisert

Partido Popular har fått ti dager på seg til å betale 1.2 millioner Euro. Pengene er knyttet til «Barcenas-saken» hvor partiet har mottatt millioner fra utbyggere og betalt pengene videre til sine politikere via konti i Sveits.

Dommer José de La Mata holdar partiet ansvarlig. Partiets utbygging av deres hovedkvarter i Madrid, i 2008, skal også ha blitt betalt «svart» av penger som var kommet inn via det korrupte nettverket.

Garantien på 1.2 millioner skulle i utgangspunktet bli betalt inn av de enkelte tiltalte. Men ettersom partiets tidligere kasserer Luis Bárcenas og hans partikollega Álvaro Lapuerta erklærte seg insolvente har dommeren pålagt regjeringspartiet til å sette opp hele beløpet.

PPs visegeneralsekretær Andrea Levy kommenterte at garantien er en ærklæring om skyld. Han sier partiet vil betale men insisterer på at PP ikke har noe med det mistenkte skattejusket å gjøre.

Også Spanias statsminister Mariano Rajoy (PP) er blant de som måndlig skal ha mottatt faste pengebeløp i kontanter. Kasserer Bárcenas hadde oppgaven med å holde orden på betalingene og var jevnlig i Sveits for å hente kontanter han hver måned delte ut til PP politikerne. Boken han brukte for å holde orden på betalingene er et av de sentrale bevis i saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter