PP-korrupsjon inn for retten

Publisert

En av Partido Populars største korrupsjonssaker på Costa Blanca, Caso Brugal, er klar for retten. Etter at dommeren i saken formelt har avsluttet åtte års etterforskning står 14 personer tiltalt, deriblant tidligere Alicante-president José Joaquín Ripoll (PP). Saken gjelder korrupsjon i forbindelse med tildeling av kontrakter for søppelhåndtering i Orihuela og flere andre kommuner syd på Costa Blanca, avtaler verdt titals millioner euro. Aktoratet i saken har fått tjue dager på seg til å presentere den endelige anklagen før rettssaken kan starte.

Blant de tiltalte i Brugal-saken er også Partido Populars tidligere ordfører i Orihuela, Monica Lorente, nylig dømt for dokumentforfalskning i en annen sak.

Les: Dom mot tidligere PP-ordfører

Det samme gjelder entreprenøren og forretningsmannen Enrique Ortiz som er blant de hovedtiltalte i saken. Ortiz står i tillegg tiltalt i to andre korrupsjonssaker sammen med tidligere ordfører i Alicante, Sonia Castedo (PP). Den ene av disse gjelder utbyggingen i Rabasa utenfor sentrum av Alicante by der IKEA i 13 år har planlag et nytt møbelhus, et prosjekt som grunnet korrupsjon og politisk uengihet i Alicante fremdelse står på stedet hvil.

Les: Hver femte euro går til korrupsjonstiltalt utbygger


Caso Brugal

Navnet er en forkortelse for Basuras Rurales Gestión Alicante og handler om uregelmessigheter og korrupsjon i forbindelse med tildeling av kontrakter for håndtering av søppel i distriktet Vega Baja syd på Costa Blanca. Blant de hovedtiltalte i saken er nevnte Enrique Ortiz, én av regionens mest innflytelsesrike utbyggere og forretningsmenn som opp gjennom årene har sikret seg avtaler med det offentlige for flere hundre millioner euro. Den tidligere presidenten i provinsen Alicante, José Joaquín Ripoll (PP) er også tiltalt i saken og skal ha tatt imot bestikkelser under tildelingen av kontrakter til Ortiz. I tillegg er 12 andre personer tiltalt.

Les også:

PP bedrev «organisert kriminalitet»

Høyesterett drukner i PPs korrupsjonssaker

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter