PP-kjempe ikke lenger «untouchable»

Publisert

Spanias høyesterett har besluttet at det skal tas ut tiltale mot Partido Populars tidligere ordfører i Valencia, Rita Barberá. Som senator har den tidligere PP-kjempen vært beskyttet mot straffeforfølgelse ved lavere rettsinstanser. Etter at etterforskning mot henne ble innledet for høyesterett i september i år kunne hun likevel bli tiltalt. Barberá er anklaget for hvitvasking av «donasjoner» til PP i Valencia. Forholdet inngår i en større korrupsjonssak kjent som Caso Taula, der et femtitalls personer står tiltalt, inkludert selve partiet som er rettslig personifisert i saken.

Da spansk høyesterett (Tribunal Supremo) i september i år ga klarsignal til at etterforskningen av Rita Barberá skulle innledes, ble hun presset til å melde seg ut av eget parti. Hun nektet imidlertid å si fra seg setet i Senatet. Nå har høyesterett også besluttet at det skal tas ut tiltale mot henne, noe som øker presset mot den tidligere ordføreren. Barberá må stille i retten og forklare seg den 21. november.

Rita Barberá var ordfører i Valencia i 24 år og har har hatt en fremtredende rolle i regjeringspartiet Partido Popular. I lokalvalget i mai 2015 måtte hun imidlertid se seg slått av opposisjonen. Etter valgnederlaget ble hun tiltrodd rollen som medlem av Senatet i Madrid, overhuset i den spanske nasjonalforsamlingen. Dermed oppnådde hun også immunitet fra straffeforfølgelse av andre domstoler enn høyesterett.

Les om Taula-saken: Korrupsjon satt i system

Foto: Rita Barberá

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter