PP i retten for bevisforspillelse

Publisert

Regjeringspartiet Partido Popular anklages i korrupsjonssaken mot partiets økonomiansvarlige gjennom flere år Luis Bárcenas. Dommeren i saken mener selve partiorganisasjonen kan ha bidratt til bevisforspillelse ved å slette informasjon på datamaskinen til den tidligere kassereren. Dette skjedde på et tidspunkt da mistanken mot ham allerede var kjent for offentligheten. PP som tidligere i år fikk status som tiltalt i saken må nå forklare seg i retten. Rettsforhandlingene er ventet å starte 4. oktober.

Blant forholdene som er av betydning i saken er de 43 millioner euroene som er funnet på kontoer i Sveits, penger etterforskerne mener kan spores tilbake til både kassereren Bárcenas og partiet han representerte. Anklagen mot PP har vært kjent lenge og inngår i den såkalte Caso Gürtel, partiets største korrupsjonssak.

Les også: PP slettet bevis i Bárcenas-saken

Mer om Gürtel-saken, les:

Sveits frigir opplysninger om PP

76 års fengsel PP-edderkopp

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter