PP gransker eget byråd i Valencia

Publisert

Ledelsen i regjeringspartiet Partido Popular har besluttet å foreta en intern etterforskning i partiets korrupsjonssak i Valencia. Partileder og statsminister Mariano Rajoy har gitt etter for press fra den nye generasjonen i partiet og åpnet for gransking av byens ordfører gjennom 24 år Rita Barberá og et stort antall representanter fra bystyret. Statsministeren har tidligere fått kritikk for å beskytte Barberá og for å gjøre for lite for å rydde opp i eget parti. Etterforskningen som nå skal gjennomføres anses som et forsøk på hindre splittelse i partiet.

Den tidligere ordføreren i Valencia, Rita Barebrá (67) har i mange år vært i søkelyset for sin rolle i flere korrupsjonssaker. I likhet med tidligere president i regionen Comunidad Valenciana, Francisco Camps, er hun imidlertid ikke blitt dømt.

I den siste saken som gjelder Valencia kommune (Caso Taula) er et femtitalls personer med tilknytning til PP blitt kalt inn til avhør. Korrupsjonen skal ha foregått helt frem til mai 2015 og handler om bestikkelser, skjulte regnskaper og ulovlig finansiering av partiet.

Samtidig med PPs egen interne gransking har dommeren i den aktuelle saken startet en egen prosess for å få Rita Barberá tiltalt. For at det skal bli mulig må saken inn for høyesterett grunnet Barberás immunitet overfor lavere rettsinnstanser, en status hun oppnådde da hun gikk fra ordførervervet til embetet som senator.

Barberá som har vært Valencias ordfører de siste 24 årene måtte etter valget i mai 2015 se seg slått av opposisjonen. Etter valgnederlaget ble hun tiltrodd rollen som medlem av Senatet i Madrid, overhuset i den spanske nasjonalforsamlingen. Dermed oppnådde hun også immunitet fra straffeforfølgelse av andre domstoler enn høyesterett og har derfor ikke kunnet tiltales i de pågående saken.

Les også: PP i Valencia «oppløses»

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter