PP finansiert med svarte penger

Publisert

Spanske skattemyndigheter mener PP i Valencia ble finansiert med svarte penger i årene 2007 og 2008. Partiet skal i denne perioden ha brukt over tre millioner euro på valgkampanjer, penger som angivelig kan spores tilbake til Orange Market – ett av firmaene i det korrupte nettverket Gürtel.

 

I følge avisen El Mundo sitter spanske likningsmyndigheter (Agencia Tributaria) på opplysninger som tilsier at det har foregått illegal finansiering av Partido Popular i Comunidad Valenciana tilsvarende et beløp på 2.960.000 euro i 2007 og 405.450 euro i 2008. Det skal også foreligge anklager om juks med merverdiavgiften i samme periode. Generelt mener likningsmyndighetene at PPs offisielle regnskaper ikke gjenspeiler partiets virkelige økonomiske situasjon for de to årene.

 

I 2007 var det regionsvalg i Valencia noe som innebærer at en eventuell illegal finansiering også betyr «valgfusk» i form av brudd på valgloven. I denne perioden var Francisco Camps (PP) regionspresident, en politiker som trakk seg på grunn av korrupsjonsanklager i 2011 og som for øyeblikket knyttes til to forskjellige korrupsjonssaker (Caso Gürtel og Caso Urdangarín).

 

Firmaet det refereres til i de nye opplysningene, Orange Market, er et eventbyrå som i mange år hadde ansvaret for Partido Populars møter og arrangementer i Valencia. Selskapet inngår som en viktig brikke i Gürtel-saken, en svært omfattende korrupsjonssak som ble innledet i 2009 og som handler om hvordan et nettverk av forretningsmenn og byggefirmaer i Valencia i mange år har donert ulovlig høye beløp til Partido Popular og bestukket partiets politikere. Til gjengjeld skal nettverket og dets antatte leder Francisco «Gürtel» Correa ha oppnådd eiendomskontrakter og oppdragsvirksomhet med det offentlige i Valencia-regionen. En rekke medlemmer av Partido Popular i Valencia er tiltalt i saken. Partiets tidligere kasserer Luis Bárcenas, som ble avslørt med millionbeløp på konto i Sveits, er en av dem. På tiltalebenken finner man også partiets ordfører i Castellón, Alfonso Bataller, tidligere president i Valencia-parlamentet og ordfører i Novelda, Milagrosa Martínez, tidligere visepresidenten i Valencia, Vicente Rambla, tidligere nestleder i PP i Valencia, Ricardo Costa, tidligere kasserer i PP i Valencia, Yolanda García og tidligere visesekretær for PP i Valencia, David Serra

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter