PP er «infisert» av homofile

Publisert

Den spanske biskopen Juan Antonio Reig Pla kommer nok en gang med nedsettende uttalelser om homofile. Etter skuffelsen over regjeringspartiet Partido Populars beslutning om å skrinlegge forslaget til strengere abortlov, sier Reig Pla at PP har opptrådt «illojalt» og at partiet er «infisert» av lobbyvirksomheten til organisasjonene for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LGBTQs). Den beryktede biskopen har også tidligere kommet med liknende uttalelser blant annet for to år siden da han i en tv-sendt gudstjeneste sammenliknet homofile med «sykdom» og «helvete».

Den beryktede biskopen Juan Antonio Reig Pla er igjen ute med svært kontroversielle uttalelser om homofile. Denne gangen kommer kommentaren som en reaksjon på regjeringspartiet Partido Popular beslutning om å skrinlegge forslaget til ny og strengere abortlov. Loven PP hadde lagt frem ville i realiteten gjort slutt på kvinners rett til selvbestemt abort, en lovendring Den katolske kirke ønsker. Etter sterk motstand fra opposisjonen, medlemmer i eget parti og det spanske folk valgte imidlertid statsminister Mariano Rajoy nylig å trekke forslaget. Det har ikke falt i god jord hos den frittalende biskopen.

Tydelig skuffet over regjeringens beslutning beskylder Reig Pla statsministeren for «mangel på god dømmekraft» og «illojalitet» mot sitt eget partiprogram. I følge Reig Pla skulle lovforslaget bidra til å begrense det han betegner som «det tause holocaust» i Spania. I stedet har regjeringen forkastet forslaget.

Alicante-biskopen mener landets politiske partier nå må passe seg for å miste sin identitet og kaller dem «strukturer i fare». I følge biskopen er regjeringspartiet Partido Popular blitt et «liberalt parti, ideologisk informert av radikal feminisme og kjønnsideologi, og infisert som resten av de politiske partiene og de store fagforeningene av den homofile lobbyen LGBTQ».

Det er heller ikke første gang Juan Antonio Reig Pla kommer med slike uttalelser. Reig Pla som opprinnelig er fra Alicante har siden 2009 vært biskop i bispedømmet Alcalá de Henares i Madrid. I sitt første år i jobben ble han anmeldt for å ha holdt gudstjeneste med avdøde diktator Francisco Francos spanske nasjonalflagg hengende bak seg.

Saken ble bortforklart av kirken som en uheldig episode og at det aldri var meningen å komme med noen form for referanse til det tidligere regimet. Under en tv-sendt gudstjeneste for to år siden ble biskopen igjen anmeldt etter å ha sammenliknet homofile med «sykdom» og «helvete». I samme tale som ble direktesendt på statskanalen TVE skal han også ha sagt at kvinner som tar abort blir «ødelagt som person».

Partido Popular trakk nylig forslaget til ny abortlov som ble lagt frem av justisminister Alberto Ruiz-Gallardon i desember i fjor. Statsminister Mariano Rajoy begrunnet beslutningen med at den nye loven ikke hadde oppnådd den enigheten man på forhånd hadde ønsket. I følge statsministeren vil regjeringen nå nøye seg med å gjøre én endring i dagens lov – at jenter på 16 og 17 år i fremtiden må ha samtykke fra sine foreldre for å ta abort. Det opprinnelige lovforslaget til justisministeren inneholdt en lovtekst som i praksis gjorde slutt på kvinners rett til selvbestemt abort og kun tillot svangerskapsavbrudd i tilfeller av overgrep eller når kvinnens liv og helse står i fare. Regjeringens beslutningen om å trekke lovforslaget førte til at justisminister Ruiz-Gallardon den 23. september gikk av som statsråd.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: