PP-baron tapte anke og må i fengsel

Publisert

Spansk høyesterett opprettholder dommen på fire års fengsel mot Valencia-politikeren Carlos Fabra fra Partido Popular. Fabra som i en årrekke var PPs partileder og provinspresident i Castellón ble i slutten av 2013 funnet skyldig i skatteunndragelser på til sammen 700.000 euro. I perioden 1999 til 2003 skal nærmere to millioner euro ha gått inn på PP-politikerens kontoer uten at han i ettertid er i stand til å gjøre rede for hvor pengene kommer fra. I tillegg til fengselsstraffen må Fabra betale erstatning på rundt 1,4 millioner euro.

Carlos Fabra var under etterforskning for ulike forhold av korrupsjon i over ti år. I denne perioden fikk han støtte fra ledelsen i Partido Popular som lot ham fortsette som president i provinsen Castellón. Etter at underretten kjente Fabra skyldig i skatteunndragelse i november 2013 annonserte han at han ville anke til Høyesterett og om nødvendig til Forfatningsdomstolen. I følge spanske aviser skal han imidlertid ha sagt at han «ikke var redd for å gå i fengsel» og at han ikke kom til å søke regjeringen om benådning.

Fra 1995 og helt frem til 2011 var Carlos Fabra president i provinsen Castellón. Etter det gikk han over til å bli sjef for flyplassen i samme provins, et prosjekt han selv stod bak og som i dag er blitt én av Valencias største tapsmaskiner. Da Fabra trakk seg som flyplassjef i mars i fjor, var det opparbeidet en gjeld på flere titalls millioner euro uten at man hadde klart å få i gang drift eller utsikter til flytrafikk. Fabra gikk da over til å bli sjef for handelskammeret i Castellón, en stilling han holdt på også etter at dommen på fire år ble avsagt – men som han tilslutt måtte gi slipp på. Fabra var tiltalt for misbruk av stillingen som provinspresident, korrupsjon og bestikkelser og fire tilfeller av skatteunndragelse, men ble kun dømt for det siste.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter