PP-baron slipper ikke ut av fengsel

Publisert

Partido Populars tidligere partistrateg i Valencia, Rafael Blasco, slipper ikke ut av fengsel. Blasco som er dømt for å ha underslått millioner av euro fra fattige i den tredje verden hadde søkt om permisjon fra fengselet i Picassent. Søknaden er avvist grunnet bedrageriets grove natur. Blasco er i tillegg under etterforskning i flere andre saker og har i følge kjennelsen en «kompleks» kriminell historie som for øyeblikket ikke tillater permisjoner.

Blasco har sittet i fengsel siden juni 2015. Den tidligere regionspolitikeren fra Partido Popular soner en dom på seks og et halvt år for bedrageri og underslag av offentlige midler. Som nøkkelperson i et tvilsomt nettverk av politikere og forretningsmenn skal Blasco ha lurt til seg flere millioner euro, penger som skulle ha gått til utviklingsprosjekter i den tredje verden.

Rafael Blasco var før bedrageriavsløringen en av Partido Populars mest sentrale politikere i Valencia-regionen. Han var medlem av regionsregjeringen i Valencia sammenhengende fra 1983 til 2011 og var partiets parlamentariske leder i Valencia-parlamentet frem til 2012.

Les også: Bistandssvindel kan gi 14 års fengsel

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter