PP-baron må sone seks års fengsel

Publisert

En av Partido Populars store profiler i Comunidad Valenciana, Rafael Blasco, ble mandag 15. juni kjørt til Picassent-fengselet i Valencia der han skal sone en dom på seks og et halvt års fengsel for korrupsjon og underslag. Den kjente regionspolitikeren skal ved hjelp av et større nettverk ha lurt til seg offentlige midler for flere millioner euro, penger som skulle ha gått til utviklingsprosjekter i den tredje verden.

I tillegg til dommen på seks år har Blasco flere andre saker gående mot seg, skriver avisen El Mundo. Den første av disse gjelder et sykehus som skulle bygges på Haiti etter jordskjelvkatastrofen i 2010, et prosjekt det ble bevilget penger til men som aldri ble realisert. Dersom Blasco blir dømt for dette og andre forhold knyttet til bedrageri, underslag og forfalskning vil den nåværende fengselsstraffen etter alt å dømme bli forlenget med flere år.

Rafael Blasco var inntil bedragerisaken mot ham ble kjent en av Partido Populars mest sentrale politikere i Valencia-regionen. Han var medlem av regionsregjeringen i Valencia sammenhengende fra 1983 til 2011 og var partiets parlamentariske leder i Valencia-parlamentet frem til 2012.

Forholdet han er dømt for går tilbake til perioden 2008 til 2010 da han satt i president Francisco Camps regionsregjering. Blasco skal ha manipulert tildeling av bistandsmidler i departementet Cooperación y Solidaridad som han selv ledet og skal ha utøvet press overfor ansatte om å godkjenne prosjekter som egentlig ikke oppfylte betingelsene for støtte.

I følge dommen skal Blasco sammen med flere aktører i det private næringsliv ha gjort avtaler på Valencia-administrasjonens vegne der formålet var å kanalisere penger over til private selskaper og egne kontakter. Pengene som ble underslått skulle egentlig ha gått til forskjellige utviklingsprosjekter i den tredje verden.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter