PP arrangerte «skolemarked» med nazi-effekter

Publisert

Partido Populars kommuneledelse i Quijorna (Madrid) arrangerte nylig et militært marked på en barneskole i byen hvor det blant annet ble solgt flagg med hakekors og fascistsymboler. Byens ordfører, Mercedes García (PP), skal selv ha gitt tillatelse til arrangementet. Dagen etter markedet skal ordføreren også ha deltatt i en markering for å hedre militære styrker som kjempet på Francos side under borgerkrigen. Opposisjonen reagerer sterkt på begge hendelsene og har bedt ordføreren om å trekke seg.

 

På markedet, som ble holdt lørdag 28. september, ble det solgt fotografier, militæruniformer og flagg, herunder naziflagg, fascistflagg og forskjellige effekter og tilbehør fra Franco-tiden. Opposisjonen i Quirjona har nå anmeldt PP-ordføreren for bruk av kommunens eiendom til et formål som er i strid med historieminneloven av 2007 (Ley de Memoria Histórica).

 

Mercedes García var selv tilstede på markedet, men skal i følge henne selv ikke ha lagt merke til de tvilsomme symbolene. Dagen etter skal ordføreren imidlertid også ha deltatt og holdt tale i en minnemarkeringen for en infanteribataljon som stod på fascistenes side ved statskuppet i 1936 og starten på den spanske borgerkrigen. Markeringen skal ha foregått ved et minnesmerke som i følge opposisjonen har en påskrift av «fascistisk og antidemokratisk» karakter.

 

Quijorna ligger ca. fire mil vest for hovedstaden Madrid i et område som opplevde harde kamper under borgerkrigen. Som ledd i republikanernes kamp mot fascistene skal byen ha blitt totalt ødelagt etter et bombeangrep i juli 1937.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter