Politiker-ektepar tjente millioner på masker og Covid-vaksiner

Publisert

Presidenten for Madrid-regionen, Isabel Día Ayuso (Partido Popular), og hennes ektemann Alberto González Amador er under søkelyset til både skattemyndighetene og spansk presse. Presidentens ektemann tjente millioner på å levere ansiktsmasker under pandemien i Spania og skal også ha forsøkt å selge Covid-vaksiner til land i Afrika med astronomisk fortjeneste.

To millioner dollar i lomma for vaksiner til Afrika

Alberto González Amador inngikk en avtale om å selge AstraZeneca-doser til Elfenbens-kysten for 16,9 dollar. Dette samtidig som fabrikaten selv solgte dem for under tre euro. Dette i en periode hvor etterspørselen etter vaksiner var høyere enn tilbudet.

Ved å forfalske en faktura skulle man greie denne rekord-fortjenesten på de svært etterlengtede vaksinene. Han var ute etter en provisjon på 7,5%, mer enn to millioner dollar på denne transaksjonen.

Selskapet han skulle gjøre handelen via hadde allerede hadde tjent to millioner euro i 2020 på salg og kjøp av masker.

Bunnløs grådighet

Myndighetene i Elfenbenskysten kansellerte avtalen på grunn av den høye prisen på dosene. Saken ble senere kjent i Spania i det González Amador forsøkte å overbevise skattemyndighetene om at avtalen hadde påført ham utgifter som ikke var reelle.

Fakturaen på 922 585 euro føyer seg inn i rekken av falske dokumenter som presidentparet i Madrid har lagt frem for skatteetaten i et forsøk på å betale mindre skatt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter