Politifolk smuglet tonnevis med kokain

Publisert

To høytstående medlemmer av det spanske politiet, Policia Nacional, er dømt til henholdsvis femten og tretten års fengsel.

De to, som hadde høye stillinger innen spesialenheten for narkosaker, arbeidet parallelt med å tilrettelegge for innføringen av tonnevis av kokain via havnen i Barcelona.

Det narkotiske stoffet kom inn til Barcelona skjult i kontainere fra Syd-Amerika.

Drev med utpressing av forretningsfolk

Etterforskningen avslørte hvordan politifolkene var helt sentrale i det man la press på eieren av et logistikkselskap i Katalonia. Banden ville bruke installasjonene som dekke for transport og lagring av 200 kilo kokain.

Eieren av selskapet hadde vært med på noe slikt tidligere men nektet å fortsette i den ulovlige aktiviteten. Men han ga etter da han ble gjort oppmerksom på at politiet selv var en del av banden og at de ville lage problemer om vedkommende ikke godtok å la dem bruke hans virksomhet videre.

Lekket informasjon fra politiets systemer

Den ene av dem, en politi-inspektør, hadde aldri en direkte rolle i transporten av kokain. Telefon-avlytting av vist at han var i ledelsen av en gjeng hvor man primært brukte informasjon, mye hentet rett ut av politiets databaser, for å tilrettelegge for smuglingen.

Den ene av de to jobbet også aktivt for å gjøre seg mer sentral i politiets aktiviteter i Barcelonas havneområde. Dette får å i større grad gjøre det enklere for banden å flytte varene inn i havnen og videre ut via bil.

Til sitt forsvar uttalte den ene av politifolkene at han var et offer for “en felle satt opp av en gjeng sigøynere” som i følge ham var de virkelige smuglerne han i realiteten hadde jobbet for å ta.

Påtalemyndigheten festet ingen lit til denne forklaringen. De pekte blant annet på at ingen andre i politiet hadde blitt gjort oppmerksomme på hans “etterforskning av denne sigøynerligaen”.

Retten fant det også bevist at politimennenes pengeforbruk ikke kunne stamme fra lønn som offentlige tjenestemenn i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: