Politiets nye fotobokser «ser» mer

Publisert

De nye fotoboksene som er tatt i bruk av spansk trafikkpoliti er mer sofistikerte en tidligere. I tillegg til å identifisere bilen og hvilken fart den holder, skal boksene kunne fange opp om føreren bruker bilbelte eller snakker i mobiltelefon. De aktuelle kameraene finnes på 70 forskjellige steder rundt omkring i landet, ikke på motorveier, men på ordinære veier der åtti prosent av alle dødsulykkene i Spania skjer.

De nye kameraene til spanske trafikkmyndigheter, Dirección General de Tráfico (DGT), tar angivelig 50 bilder i sekundet. Ved siden av å identifisere bilen og hvilken fart den holder, skal dette gjøre det mulig å se andre detaljer som for eksempel om føreren bruker bilbelte eller snakker i mobiltelefon.

De nye kameraene er plassert ut på 70 forskjellige steder rundt omkring i landet. Det gjelder ikke motorveier, men kun ordinære veier der åtti prosent av alle dødsulykkene i Spania skjer.

I en kampanje med trafikkontroller foretatt av DGT over en uke i oktober 2015, ble 1.349 personer tatt for å kjøre uten bilbelte, mens 1.113 snakket i mobiltelefon mens de kjørte. I tillegg ble 57 motorsyklister anmeldt for ikke å ha brukt hjelm. Ferske beregninger fra DGT understreker også viktigheten av å bruke bilbelte. I 77 prosent av alle dødsulykker på spanske veier, utenom motorveier, ble ikke beltet brukt.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter