Pedro Sanchez ny generalsekretær i PSOE

Publisert

Den nye generalsekretæren vant den ekstraordinære uravstemningen i det sosialdemokratiske partiet med nesten 50 prosent av stemmene.

Den nye generalsekretæren vant den ekstraordinære uravstemningen i det sosialdemokratiske partiet med nesten 50 prosent av stemmene.

Pedro Sanchez Castejón (42), som har studert økonomi og er medlem av kongressen i Madrid, blir ny generalsekretær i PSOE. Dette ble besluttet medlemmer i det sosialdemokratiske partiet søndag 13. juli.

Medlemmene kunne for første gang stemme direkte i valget av ny generalsekretær, og seieren til Sanchez var rungende. 48,7 prosent av de sosialistiske aktivister ønsket Sanchez. Parlamentsmedlem Eduardo Madina fikk 36,14 prosent av stemmene, mens 15,13 prosent støttet José Antonio Pérez Tapias, en universitets professor fra Granada.

Etter at seieren var klar takket den nye lederen for tilliten og lovde å bringe sosialistpartiet tilbake til regjeringskorridorene. Sanchez Castejon fortalte også at han også ønsket et nytt sentralstyre som politisk sett ligger like langt til venstre som partiets medlemmer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter