Pedro Sánchez besøker Torrevieja

Publisert

Statsministeren skal besøke avsaltingsanlegget og se hvordan det fungerer.

Regjeringssjef Pedro Sánchez skal besøke anlegget i morgen 14. for å se hvordan det fungerer. Statsministeren kommer et regjerings-fly og lander på den militære flyplassen i San Javier. Han vil deretter ankomme anlegget klokken 11.00.

Avsaltingsanlegget i Torrevieja er det som kan produsere mest vann av alle tilsvarende anlegg i landet. Det har en kapasitet på 80 kubikkhektometer, men det var først i 2019 at det var i nærheten av å være i full drift.

Nå foreligger det planer om å øke volumet til 120 kubikkhektometer. Arbeidet er for tiden ute på anbud og vil innebære en investering på 108 millioner euro.

Den är designad för att producera både dricksvatten och resurser för jordbruket. Sedan den öppnade 2014 har dock det mesta vattnet gått till jordbruket. 80 procent av volymen som utvinns går till att bevattna jordbruket i Murciaregionen. Särskilt de stora gårdarna i Campo de Cartagena – Mar Menor.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter