Partisekretær tiltalt i korrupsjonssak

Publisert

Dommeren Pablo Ruz tar ut tiltale mot tidligere partisekretær i Partido Popular (PP) Angel Acebes i forbindelse med korrupsjonssaken “Caso Gürtel”.

Acebes er partiets fremste tillitsvalgte som har blitt tiltalt i denne saken. Den høyt profilerte politikeren var partisekretær i PP mellom oktober 2004 og juni 2008, og har også tidligere vært justisminister.

Dommer Ruz mistenker at den tidligere PP-toppen autorisert bruken av 446.300 euro fra partiets skjulte partikasse for å kjøpe aksjer i medieselskapet Libertad Digital i 2004 og 2005.

Ruz mener Acebes godkjente bruken av midler fra den skjulte partikassen til PP for å komme mediekonsernet Libertad Digital til unnsetning i en periode hvor selskapet hadde behov for innskyting av ny kapital.

Dommeren baserer anklagen mot den tidligere partisekretæren på uttalelser gitt av partiets fengslede kasserer Luis Barcenas.

Angel Acebes er innkalt til nytt dommeravhør tirsdag 28. oktober, og er foreløpig siktet for simpelt underslag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter