Partibarometer: Podemos går kraftig frem

Publisert

Podemos fortsetter framgangen og er nå på nivå med PSOE i ny meningsmåling

Podemos, venstrepartiet som overrasket stort under sommerens europeiske valg, fortsetter sin oppadgående trend. En meningsmåling Sigma Dos har gjennomført for El Mundo bekrefter det nyopprettede partiets som landets tredje største politiske kraft. Partiet er nå på det høyeste nivået så langt i år. Podemos får nesten like stor oppslutning som sosialistene i PSOE, og partiets leder, Pablo Iglesias, får best skussmål av samtlige politiske ledere.

Tar igjen PSOE
Spørreundersøkelsen, som ble gjennomført i perioden 26. til 28. August, gir det nye partiet en oppslutning på 21,2 prosent, noe som kun er et prosentpoeng lavere enn PSOE. Izquierda Unida, partiet som har mistet flest velgere til Podemos, støttes av 4,1 prosent av respondentene.

Tilbakegang på 14,5 prosent for regjeringspartiet går PP
Regjeringspartiet Partido Popular (PP) får en oppslutning på 30,1 prosent og ville forbli det største partiet hvis det ble avholdt stortingsvalg nå. Partiet til statsminister Mariano Rajoy har dermed mistet støtten fra 14.5 prosent av spanjolene i forhold til resultatene av valget i november 2011, men partiet forbedrer sin stemmeandelen i forhold til hva partiet oppnådde i EU-valget (26 prosent).

Ingen »’Sanchez-effekt»
Fornyelsen av ledelsen til PSOE har ifølge undersøkelsen ikke bidratt til at partiet nærmer seg oppslutningen til regjeringspartiet PP. Partiet står mer eller mindre på stedet hvil med sine 22,3 prosent, åtte poeng bak PP.

UPyD forbedrer sine resultater i forhold til parlamentsvalget og ville gått fram fra 4,7 prosent i 2011 til 5,6 prosent dersom det var valg i dag.

Velgerne foretrekker yngre ledere
Ifølge Sigma Dos avstemning foretrekker velgerne yngre politiske ledere og Pablo Iglesias fra Podemos er den høyest rangerte (4.4), etterfulgt av den nye lederen av PSOE, Pedro Sanchez, og lederen av Ciudadanos, Albert Rivera, begge med 4,3.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter