Pamplona: Publikum sviktet okseløp

Publisert

Selv om 18 prosent færre besøkte det tradisjonsrike okseløpet i Pamplona sammenliknet 2013 er Gabriel Viedma, byråd for sikkerhet svært fornøyd.

Selv om 18 prosent færre besøkte det tradisjonsrike okseløpet i Pamplona sammenliknet 2013 er Gabriel Viedma, byråd for sikkerhet svært fornøyd.

Tusenvis av mennesker samlet seg foran rådhuset i den nord-spanske byen Pamplona mandag 14.juli for å synge den tradisjonelle farvel sangen “Pobre de mi” (“Stakkars meg”). Sangen synges under avslutningsseremonien av den tradisjonsrike San Fermin-festivalen for å vise festdeltakerne sin sorg over slutten på den ni dagers okseløp-festivalen.

Fra vondt til verre

Allerede på festivalens første dag ble tre personer skadd og innlagt på sykehuset i Navarra. På oksenes vei gjennom de trange, brosteinsbelagte gatene i Pamplona til byens tyrefekterarenaen fikk to personer alvorlige bruddskadder, mens en tredje person ble spiddet av et oksehorn i underlivet. Den 13.juli ble hele 23 skadd og to spiddet da løperne falt i en klynge og sperret inngangen til tyrefekterarenaen, mens festivalens siste dag skulle vise seg å bli dens blodigste. Denne dagen ble hele åtte personer spiddet under det to minutter lange okseløpet.

Færre besøkende, flere tyverier

Arrangørene melder om god stemning i gatene i Pamplona under årets festival og gir spesiell honnør til lokalbefolkningen for sin eksemplariske oppførsel under San Fermin 2014. Selv om 18 prosent færre besøkte det tradisjonsrike okseløpet i Pamplona sammenliknet med året før er Gabriel Viedma, byråd for sikkerhet fornøyd.

Til tross for at besøkstallene til Pamplona har gått ned med hele 18 prosent sammenliknet med 2013, sannsynligvis på grunn av dårlig vær, har anmeldelser av tyveri økt med 12 prosent, og politiet har måttet stoppe 54 flere slagsmål enn i 2013.

Mange bøtelagt

Tradisjonen tro var det stor spenning i luften og mange løpere under de tradisjonsrike okseløpet i Pamplona. Utvidede sikkerhetstiltak under årets festival førte til svært raske og korte okseløp under årets San Fermin-festival, og politiet valgte å slå hardt ned på oppførsel som hindrer en god gjennomføring av okseløpene. Tilsammen 25 personer har blitt bøtelagt, blant annet 15 personer for bruk av videoopptakere under okseløpet.

Positive resultater for kampanje mot voldtekt

På den positive siden har kampanjen Pamplona unida contra las Agresiones Sexistas mot kjønnsdiskriminerende angrep i regi av kommunen og det lokale politiet hatt bemerkelsesverdige og positive resultater takket være bred støtte blant den lokale befolkningen. Under årets San Fermin-festival er det kun rapportert om fem tilfeller av beføling, mot de syv som fant sted i fjor. Ingen voldtekter eller voldtektsforsøk er anmeldt til politiet under årets festival.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter