Palma flyplass åpner igjen etter store oversvømmelser

Publisert

Etter intense regnskyll som førte til oversvømmelser tirsdag ettermiddag, er flyplassen Son Sant Joan nær Palma på den spanske ferieøya Mallorca gjenåpnet.

Luftfartsmyndigheten Aena skriver på det sosiale nettverket X at flyene har begynt å lande og ta av igjen.

Tirsdag ettermiddag falt det 71,8 mm regn på kort tid, noe som er historisk rekord for juni måned på Palma lufthavn. Lokalt rapporteres det om 90 mm regn enkelte steder på øya.

Flytrafikken var ventet å komme i gang igjen gradvis tirsdag kveld, med store forsinkelser. Rundt 40 flyvninger ble omdirigert til andre flyplasser, blant annet El Prat i Barcelona.

Flyplassens ansatte jobbet med å fjerne vann fra taksebanene. Inne i terminalen jobbet også rengjøringspersonalet med å fjerne vann.

Avisen Diario de Mallorca melder at vannstanden nådde knehøyde inne i taxfreebutikken.

Flyplassen hadde planlagt 890 flyvninger på tirsdag. Aena opplyser at det er mange forsinkelser på grunn av regnet.

Reisende anbefales å oppdatere seg hos de respektive flyselskapene.

Et trettitalls hendelser er rapportert: En familie satt fast på en parkeringsplass i tre og en halv time. En mindreårig ble skadet da en vegg falt ned, ifølge nødetaten Emergències 112 Illes Balears som siteres av Diario de Mallorca.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter