På vei mot 70 millioner turister

Publisert

Antallet mennesker som velger Spania som reisemål øker fra år til år. Til og med juni i år hadde 50,8 millioner besøkt landet. Det er over 6 prosent mer enn på samme tid i fjor. Dersom økningen fortsetter vil Spania for første gang komme over 70 millioner turister i året, skriver avisen El Mundo.

Spania passerte for første gang 60 millioner besøkende i 2013, nærmere bestemt 60,7 millioner. I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner og i 2015 til 68,1 millioner, en økning som ser ut til å fortsette også i 2016. I følge Turespaña var tallet til og med juni i år kommet opp i 50,8 millioner. Dersom trenden fortsetter ut året tilsier beregninger fra næringsorganisasjonen Exceltur at tallet for i år vil kunne havne på hele 74 millioner.

Spania er per dags dato det tredje mest besøkte landet i verden, etter USA og Frankrike. Dersom de nye beregningene er riktige vil de trolig gå forbi nabolandet. Urolighetene i Tyrkia og andre Middelhavsland i Midtøsten og Nord-Afrika, regnes som en av årsakene til at så mange reisende velger Spania.

Les også: Lokalbefolkningen protesterer, «Turister dra hjem!»

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter