På vei mot 70 millioner besøkende

Publisert

I løpet av årets ni første måneder har 60,3 millioner mennesker besøkt Spania. Det er 10,1 prosent mer enn på samme tid i fjor. Dersom trenden fortsetter ut året vil det endelige tallet for 2016 komme over symbolske 70 millioner.

Som vanlig utgjør Storbritannia den største gruppen av tilreisende til Spania. Britenes nei til EU-medlemskap i juni (Brexit) har ikke fratatt øyfolket lysten til å reise. I følge tallene fra det spanske industri-og turismedepartementets månedlige beregninger på grensepasseringer (FRONTUR) hadde hele 14,4 millioner besøkt Spania til og med september. Det utgjør 23,9 prosent av totalen på 60,3 millioner og betyr at omtrent hver fjerde Spania-reisende er fra enten England, Skottland, Wales eller Nord-Irland

Etter Storbritannia på listen kommer Frankrike med 9,3 millioner tilreisende og Tyskland med 8,9 millioner. Deretter følger de nordiske landene som fjerde største gruppe med 3,8 millioner.

Når det gjelder regioner i Spania er det Comunidad Valenciana som så langt i år hatt den største økningen i antall besøk. Regionen der Costa Blanca og Costa del Azahar er de mest populære reisemålene har til og med september måned registrert hele 6,3 millioner tilreisende. Det er en økning på 16 prosent sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

Comunidad Valenciana er dermed den femte mest besøkte regionen i Spania, en liste som toppes av Catalonia (14,4 millioner), etterfulgt av Balearene (11,5 millioner), Kanariøyene (9,6 millioner) og Andalucía (8,4 millioner).

På verdensbasis er Spania er det tredje mest besøkte landet etter USA og Frankrike. Det populære ferielandet kom for første gang over 60 millioner besøkende i 2013. I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner og i 2015 til 68,1 millioner. Noe av økning de siste årene forklares med politisk uro i andre ferieland og at flere derfor velger Spania.

I tillegg til de over 60 millioner besøkene som er registrert så langt i år, hadde september måned alene en sterk økning. Hele 7,9 millioner grensepasseringer er registrert i denne måneden. Det er 10,2 prosent mer enn for september i fjor.

Les også: Spanske hoteller mest lønnsomme

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter