Villsvin-plage øker i Alicante-provinsen

Publisert

Kaniner og villsvin streifer rundt i fjell og åkre i Alicante-provinsen. De angriper turgåere og hunder. Sommeren 2022 ble turister “jaget” av villsvin på stranden i Albir.

Dyrene forårsaker betydelige skader på jordbruksavlinger og skog. Den oppdaterte tellingen fra det regionale departementet for landbruk, bygdeutvikling, klimakrise og økologisk omstilling viser at det er overpopulasjon av villsvin i 97 kommuner i regionene El Comtat, Marina Alta og Marina Baixa, mens overbefolkningen av villkaniner berører 78 kommuner, hovedsakelig i Medio Vinalopó, Vega Baja, El Comtat og Marina Alta.

For å bekjempe dette problemet har departementet for økologisk omstilling satt i gang en kampanje for å informere kommunene om hvilke ressurser de har til rådighet for å forebygge og kontrollere skadevirkningene av for mange villsvin og villkaniner.

Mer fleksibel jakt

I tillegg til å gjøre jakt- og kontrolltillatelser mer fleksible, enklere og raskere, er målet å informere kommunale myndigheter, bønder og jegere om den nåværende situasjonen for begge artene i de ulike regionene, samt å gi veiledning om hvilke tiltak som er nødvendige for å redusere skadevirkningene på menneskelig aktivitet og naturmiljøet.

Kampanjen, som starter nå i mai, omfatter et tjuetalls informasjonsdager i de mest berørte områdene, holdt av teknikere fra jakttjenesten. De vil spesielt forklare hvor tilgjengelig informasjon om den aktuelle situasjonen kan hentes, hvor man kan henvende seg, de spesielle situasjonene som påvirker situasjonen – felles jakt- og sikkerhetsområder og viltreservater – og hvilke tiltak som kan iverksettes av de ansvarlige for jaktområdene, jegere, bønder, foreninger og bystyrer innenfor rammen av deres kompetanse, i henhold til de administrative prosedyrene som er nødvendige for å godkjenne tiltak.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter