Over tusen dødsfall i trafikken

Publisert

Over tusen personer har så langt i år mistet livet i trafikken i Spania. Det viser foreløpige tall fra landets veimyndigheter (DGT). Selv om sikkerheten er betydelig bedre enn på 1990-tallet frykter organisasjonene for trafikkofre at det fremover vil bli vanskelig å holde tallene nede. Det vises blant annet til at man i fjor, for første gang på ti år, fikk en økning i antall dødsfall (totalt 1.688, åtte mer enn i 2013). DGT har utarbeidet en veitrafikkreform som lenge var på trappene, men som PP-regjeringen nå har lagt på is til etter parlamentsvalget 20. desember.

Spanske veimyndigheter Dirección General de Tráfico (DGT) har lagt frem et forslag om å sette ned maksfarten på vanlige veier i Spania (vías secundarias), fra dagens 100 kilometer i timen til 80 kilometer i timen. Trafikkpolitiet skal allerede ha økt kontrollene der, veier som gjerne ikke har midtdelere og som ikke tåler de samme hastighetene som motorveiene. Tidligere statistikk viser at hele 80 prosent av alle dødsulykker i Spania skjer på slike veier.

Regjeringen til Partido Popular (PP) har foreløpig lagt veimyndighetenes forslag på is. Det er ikke ventet at saken vil komme opp til behandling før parlamentsvalget 20. desember.

Foreløpige tall fra DGT for perioden 1. januar til 18. november i år viser at antall dødsfall på spanske veier er kommet opp i 1.003, fire mer enn på samme tid i fjor. Til sammenlikning er det i Norge i samme periode omkommet 113 personer (Trygg Trafikk).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter