Over 4000 døde på pleiehjem i Madrid – store mørketall

Publisert

Bare i Madrid døde 4260 eldre på sykehjem og eldrehjem med symptomer som kan knyttes til Corona-viruset.

Mellom 8. mars og 8. april døde 4.750 eldre på pleiehjem i Madrid-regionen. 3479 av disse hadde symptomer som kan knyttes til Corona viruset. 781 hadde testet positive for viruset. Bare 490 av dødsfallene hadde dødsårsaker som ikke kan knyttes til viruset.

Det er Madrid-regionens visepresident Ignacio Aguad som la frem tallene under en pressekonferanse hvor han anerkjente at de offentlige dødstallene for Corona-viruset ikke viser hele sannheten.

Åpenbare mørketall

Helseministeriet onsdag 8. april frem tall som viste 42.450 smittede i Madrid. Samme dagen er dødsfallene kommet opp i 5.586 for hovedstaden 14% av disse er knyttet til regionens pleiehjem.

Spanske myndigheter prioriterer nå å teste mer. Bare Madrid-regionen har fått 206.000 nye hurtigtester fra staten. Staten forbereder en nasjonal test som skal gi et mer nøyaktig bilde av smitten blant hele befolkningen.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter