Ordføreren i Alicante trekker seg

Publisert

Ordføreren i Alicante, Sonia Castedo fra Partido Popular, trekker seg på grunn av korrupsjonsanklager. Avgjørelsen kommer etter press fra eget parti og et ønske om å skåne familien for ytterligere mediapress. Castedo som har vært ordfører i Alicante siden 2008 står tiltalt i to forskjellige korrupsjonssaker. Hun har hele veien bedyret sin uskyld, noe hun gjentok da hun Lille julaften trakk seg som ordfører. Ledelsen i PP skal på forhånd ha bedt Castedo om å trekke seg innen utgangen av 2014, for å kunne stille med «rene» valglister ved lokalvalget til neste år.

Sonia Castedo står tiltalt for å ha lekket informasjon fra reguleringsplanen for utbygging i Alicante til entreprenøren Enrique Ortiz. Ordføreren skal også ha gjort endringer for å tilpasse planen etter utbyggerens ønsker. Til gjengjeld skal hun ha tatt imot bestikkelser i form av penger, gaver og feriereiser.

Senere er det i tillegg tatt ut tiltale mot henne i en beslektet sak som også handler om entreprenøren Ortiz. I følge tiltalen skal ordføreren ha beriket og favorisert entreprenøren i forbindelse med det såkalte Rabasa-prosjektet, en planlagt utbygging bestående av flere tusen boliger, samt etableringen av IKEA og et stort shoppingområde utenfor sentrum av Alicante.

Castedo som er kjent for å gjøre ting på ukonvensjonelle måter har formidlet at hun trekker seg fra vervet som ordfører via sin Facebook-konto, et valg av medium som får spansk presse til å heve øyenbrynene. Den avgåtte ordføreren har i følge henne selv ikke gjort noe galt. Hun opplyser at hun selv kunne klart seg gjennom flere runder med beskyldninger og mediapress, men at hensynet til familien og hennes to døtre gjør at hun velger å gå av. Beskjeden ble lagt ut på Facebook om morgenen den 23. desember, hennes egen bursdag.

Les også:

Hver femte euro går til korrupsjonstiltalt utbygger

Vil bli kvitt korrupte kandidater

Foto: Sonia Castedo sammen med tidligere regionspresident for Partido Popular i Valencia, Francisco Camps (2011).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter