Opptøyer etter immigrant-drap

Publisert

Fredag 25. desember kom det til konfrontasjoner mellom immigranter og politi i den lille kystbyen Roquetas de Mar (Almería). Opptøyene skjedde etter at en mann fra Republikken Guinea-Bissau i Vest-Afrika ble drept med kniv i en trafikk-krangel. Rundt to hundre immigranter skal senere samme dag ha tatt til gatene i protest over at ingen var blitt arrestert for drapet. Containere ble påtent og gjenstander ble kastet mot politiet. Situasjonen kom senere under kontroll da politistyrker fra både Valencia og Sevilla ble tilkalt for å hjelpe lokalt politi.

Den 41 år gamle mannen i Roquetas som fredag 25. desember døde etter en krangel i trafikken skal ha blitt stukket i magen med kniv. Gjerningsmannen, en antatt innbygger i byen, var søndag 27. desember fremdeles på frifot.

Roquetas de Mar som ligger ved Middelhavskysten i provinsen Almería helt syd i Spania er en by med over hundre nasjonaliteter og rundt 3000 immigranter fra afrikanske land syd for Sahara. Mange jobber innen det drivhusbaserte jordbruket i regionen.

I samme kommune vant en mann fra Senegal rundt 400.000 euro i det spanske julelotteriet El Gordo rett før jul. Til sammen 1.600 vinnerlodd skal ha blitt solgt i den lille kystbyen med rundt 90.000 innbyggere.

Les også: Båtflyktning vant i julelotteriet

 

Foto: Opptøyene i Roquetas de Mar fredag 25. desember (Youtube).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter