Opprør i Canal Nou

Publisert

De ansatte i Radiotelevisió Valenciana (RTVV) har tatt over kontrollen av Canal Nou. Istedenfor ordinære programmer sendes det nå informasjon og kritikk av Partido Popular og regionsregjeringens beslutning om å stenge kanalen. Protestene skal de siste dagene ha ført til en tredobling av seerantallet. PP truer nå med å la kanalen gå i svart dersom de ansatt ikke holder seg til den avtalte programplanen.

RTVV har av kritikerne blitt ansett som en propaganda-kanal for Partido Popular. De siste dagene er det imidlertid journalister, kamerafolk og andre ansatte som bestemmer hva som skal sendes på lufta. Den tidligere ledelsen som var oppnevnt av PP, trakk seg i protest mot partiets beslutning om å stenge kanalen. Dermed har de ansatte tatt over kontrollen og bruker nyhetssendingene som talerør til seerne.

«Dagens bilde er deres, eierne av det offentlige fjernsynet». Med den beskjeden startet de ansatte kveldssendingen onsdag 6. november og sendte bilder av hundrevis av mennesker som hadde samlet seg i sentrum Valencia i protest mot at kanalen skal stenges.

Mens opprøret pågår, har PP gjort et hastevedtak og utnevnt en ny ledelse som skal inn og ta over styringen av kanalen. I følge partiet er det snakk om midlertidig styring i en overgangsfase som skal «garantere overholdelse av det avtalte programmet og den offentlige servicen».

Regionsregjeringen har tidligere forsøkt å redde kanalen ved å si opp rundt ett tusen ansatte under den statlige oppsigelses- og trygdeordningen (ERE). Myndighetene tapte imidlertid saken i retten og ble tvunget til å gi de oppsagte jobben tilbake, noe som innebærer utgifter på rundt 40 millioner euro. Regionspresident Alberto Fabra (PP) gikk etter det ut og annonserte at regjeringen ikke så noen annen løsning enn å stenge kanalen.

RTVV ble etablert i 1989 og har Canal Nou (nå hetende Nou Televisió) og to andre tv-kanaler, samt en rekke lokale radiostasjoner. Selskapet har i alle år vært finansiert med offentlige midler og skal ha opparbeidet seg en en betydelig gjeld. I begynnelsen av 2012 stod selskapet registrert med rundt 1.700 ansatte og et underskudd på over 1,2 milliarder euro.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter