Opplev Valencia-regionens viktigste grottemaleri

Publisert

Cueva de la Araña, edderkoppgrotten ble lagt til UNESCOs verdensarvliste i 1998. Den inneholder en av de viktigste hulemaleriene i Valencia-regionen som viser inn-samling av honning.

Hulen ligger i Bicorp i innlandet til Alicante-provinsen med Alzira og Xativa som nærmeste byer. Et besøk til hulen kombineres best med en liten rundtur av provinsens vakre fjellområde i innlandet.

Cueva de la Araña har en av de viktigste scenene i hulekunst for regionen. Noen av innristningene viser nemlig innhøsting av honning. I denne hulen er det ytterligere to rom fulle av malerier hvor man kan observere forskjellige jaktscener og dyr. Alt dette kan besøkes med guide ved forhåndsbestilling på Ecomuseum of Bicorp.

Grottene ble oppdaget på begynnelsen av 1900-tallet i 1920 av J. Poch og studert samme år av Eduardo Hernández Pacheco. Hans komplette studie ble publisert i 1924 i memoarene til den paleontologiske og forhistoriske forskningskommisjonen ved det naturvitenskapelige museet i Madrid.

Det er to huler som inneholder hulemalerier, selv om den største er delt i to deler (hule 1 og hule 2) og den andre er beskrevet som hule 3. Grotte 1 viser en bueskytter og en hjort til venstre, et rådyr til høyre og en menneskefigur mellom de to bueskytterne. I hule 2 (den største og med flest malerier) kan man beundre den berømte honningsamlingsscenen, der en kvinne, hengende i tau og med en kurv på ryggen, stikker den ene armen inn i en bikube, mens biene flagrer rundt henne. Og i hule nummer 3 kan man se en stor okse og flere geiter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter