Operadronning dømt for skattejuks

Publisert

Den katalanske operadronningen Montserrat Caballé er dømt til seks måneders betinget fengsel for skatteunndragelse. Dommen er resultat av et forlik med spanske skattemyndigheter der den verdenskjente sopranen også må betale bot og erstatning på til sammen over 300.000 euro. Caballé har fra før betalt et skattekrav på rundt 500.000 tusen euro. Saken går tilbake til 2010 da sangerinnen unnlot å betale skatt i Spania under påskudd av å være skattepliktig til Andorra.

Den katalanske operasangerinnen er kanskje mest kjent for sin duett med Freddie Mercury i sangen Barcelona, spilt inn i 1987. Sangen som er skrevet av den avdøde Queen-sangeren ble senere spilt under åpningsseremonien i OL i Barcelona i 1992.

Montserrat Caballé (82) skal i 2010 ha tjent over to millioner euro på konserter og plateavtaler. For å unngå skatt i Spania hadde hun på papiret registret seg som skattepliktig til Andorra. Den kjente sopranen har nå godtatt en dom på seks måneders betinget fengsel, en bot på 72.202 euro og et erstatningskrav på 254.231 euro. Fra før har hun etterbetalt spanske skattemyndigheter et beløp på 508.462 euro. I tillegg er hun fratatt retten til subsidier og offentlig støtte i en periode på 18 måneder, skriver avisen ABC.

Foto: Montserrat Caballé og den chilenske operasangeren Giancarlo Monsalve (Manuel Larrondo 2009).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter