11.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Omfattende svindel ved pavebesøk

Millioner av euros ble understlått av Partido Populars folk i Valenica. Dette sier domstolen hvor man fører saken mot PP topper fra Valencia knyttet til pavens besøk til Valencia.

Saken mot noen av Partido Populars tidligere toppledere i Valencia-regionen, er oppe for den nasjonale domstolen. Blant de tiltalte er den tidligere presidenten i det regionale parlamentet Juan Cotino. De er anklaget for å ha underslått millioner av euro av offentlige midler øremerket for pavebesøk. Blant annet halvparten av de seks millionene som ble tildelt den regionale TV kanalen «Canal Nou» for å dekke besøket, endte opp i korrupsjonssnettverket «Gürtels» lommer.

«Gürtel» saken handler i korthet om hvordan PP i Valencia regionen delte ut overprisede oppdrag til forretningsmenn knyttet til partiet som både betalte ut «honorar» og «gaver» til de samme PP-toppene samtidig som man ga store bidrag til Partido Popular som parti og finansierte deres valgkamp.

 

Den tidligere presidenten i det regionale parlamentet Juan Cotino er allerede involvert i andre skandaler. Blant dem et «cover-up» av T-banen ulykken i 2006, som skjedde like før pavens besøk.

Relaterte saker

- Advertisement -