Oksen vant, tyrefekter drept

Publisert

Den baskiske tyrefekteren Iván Fandiño omkom lørdag 17. juni under et tyrefektingstevne i Aire-sur-l’Adour i Syd-Frankrike. Oksen han var i ringen sammen med stanget den 36 år gamle baskeren i høyre lungen. Tyrefekteren ble fraktet til et lokalt sykehus, men ble kort tid senere erklært død. 

Fandiño skal ha snublet i det kappen han veivet foran oksen ble hengende fast. Liggende på bakken ga oksen ham det dødelige stikket i siden.

Iván Fandiño er den andre spanske tyrefekteren på under et år som omkommer i møte med oksen. I juli i fjor døde 29 år gamle Víctor Barrio under et stevne i Teruel. At tyrefektere blir tatt av oksen under stevner er ikke uvanlig og mange pådrar seg alvorlige skader. Dødsfall er imidlertid sjeldne. Før Iván Fandiño og Víctor Barrio hadde ingen spanske tyrefektere dødd under tyrefekting siden 1992.

Opptil 70.000 okser drepes på tyrefekter areaner i Spania hvert år. Tradisjonen er på vei ut, sakte men sikkert. Færre og færre spanjoler deltar på slike stevner. Bransjen går mange steder med tap og er avhengig av subsidier fra staten. Ordningen er omdiskutert, det er det spanske konservative partiet Partido Popular som fortsatt stemmer for subsidier av tyrefekting.

Les også: Tyrefekter drept av okse

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter