Økning i reiser til Costa Blanca

Publisert

Antall reisende til Costa Blanca øker sammenliknet med i fjor. Det viser aktiviteten ved flyplassen L´Altet (Alicante). Så langt i år er det registrert over 8,5 millioner passasjerer, en økning på 8,4 prosent sammenliknet med i fjor. Fra juli til september hadde flyplassen over en million passasjerer i måneden. Også i oktober var tallet høyt, med godt over ni hundre tusen reisende. Briter er som vanlig i flertall, mens nordmenn utgjør den fjerde største gruppen.

Passasjermengden ved L´Altet har økt betydelig gjennom hele sommeren og høsten. I både juli og august ble det satt rekord, begge månedene med over en 1,1 millioner passasjerer. Også i september var antallet reisende på over en million, mens tallet for oktober var på 931.260 – en økning på 11,5 prosent sammenliknet med oktober i fjor.

Den klart største gruppen reisende i oktober var briter (435.545), etterfulgt av spanjoler (79.985), tyskere (74.623), nordmenn (61.467) og hollendere (56.566). Den største relative økningen var imidlertid å se hos finner, hele 85,8 prosent mer enn i fjor. Også dansker øker som gruppe i oktober med 65,1 prosent fra i fjor. Deretter følger polakker med 64,9 prosent, russere med 49,2 prosent og algeriere med 43,5 prosent. I løpet av årets ti første måneder har Alicante-flyplassen registrert hele 8.549.823 passasjerer, 8,4 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter