Økende smitte i Spania

Publisert

Det er fortsatt regioner nord-øst i Spania som står for størstedelen av nye Covid-tilfeller i Spania. Utbrudd i regioner som Navarra, Baskerland og Aragon førte til at snittverdien for hele Spania gikk over grenseverdiene satt av FHI i Norge og med det ble hele Spania klassifisert som «rødt» til tross for ekstreme regionale forskjeller.

Madrid ser også en økning i nye tilfeller. Kyst-områdene har generelt lave tall med unntak av enkelte kommuner hvor man har sett isolerte smitte-utbrudd. Kanariøyene ser fortsatt svært lave tall.

75% viser ingen symptomer

Rundt halvparten av nye smittede har fått viruset fra andre familiemedlemmer eller venner. De yngste utgjør nå størstedelen av de nye smittede. Antallet under 20 år blant de nye smittede er mangedobbelt. De unges adferd ses nå på som ett av hovedproblemene. Med det har man stengt barer, diskoteker og stoppet ansamlinger av folk på strendene på kveldene hvor unge spanjoler ofte samles for å drikke og røyke sammen.

Professor i offentlig helse ved universitet i Alicante sier ting nå er veldig forskjellig fra det man så noen måneder tilbake.

– Tre fjerdedeler av de smittede har viser ingen symptomer. Bare 3% av de som er smittet nå havner på sykehus, dødsraten er nede på 0.3%.

Nye smittede i Spania siste 7 dager pr 100.000 innbyggere:

Aragon 243,09

Madrid 164,23

Navara 10,211

Baskerland 145,85

Andalucia 37,83

Kanariøyene 41,56

Katalonia 57,74

Valencia regionen 37,79

Smittede Costa Blanca

På Costa Blanca nord er det Villajoyosa og Benidorm hvor man har sett flest nye tilfeller relatert til innbyggertallet. Siste 7 dagene har 73 nye testet positivt i Benidorm og 57 i Villajoyosa. I Alfaz del Pi har 11 personer testet positivt for Corona-viruset siste 7 dager.

Litt lengre syd er det turistbyene og Elche 164, Santa Pola 24 og Torrevieja 73. hvor man har ser økende antall smittede relativt i forhold til antallet innbyggere. Snittverdien i Torrevieja har økt i det folk reiser til feriebyen og tester positivt her mens antallet fastboende i saltbyen er langt mindre enn de som faktisk oppholder seg her.

Varsel for Marbella

Også på Costa del Sol er det enkelt kommuner med mange tilreisende som gir utslag i statsistikken. I forhold til antallet innbyggere har mange testet positivt i Marbella. 235 har testet positive i turistbyen på Costa del Sol siste 7 dager. Det er nesten like mange som i provinshovedstaden Malaga (289).

I Fuengiola har 31 personer testet positive siste 7 dagene, for Mijas er tallet 26 og Benalmadena 32.

Alle tallene i denne artikkelen kommer direkte fra de regionale helse-myndighetene, oppdatert 21. august for kommuner i Andalucia og 20. august for kommuner i Valencia-regionen. Tallene for regionene er oppdatert 21. august.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: