25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Økende smitte i Spania

Det er fortsatt regioner nord-øst i Spania som står for størstedelen av nye Covid-tilfeller i Spania. Utbrudd i regioner som Navarra, Baskerland og Aragon førte til at snittverdien for hele Spania gikk over grenseverdiene satt av FHI i Norge og med det ble hele Spania klassifisert som «rødt» til tross for ekstreme regionale forskjeller.

Madrid ser også en økning i nye tilfeller. Kyst-områdene har generelt lave tall med unntak av enkelte kommuner hvor man har sett isolerte smitte-utbrudd. Kanariøyene ser fortsatt svært lave tall.

75% viser ingen symptomer

Rundt halvparten av nye smittede har fått viruset fra andre familiemedlemmer eller venner. De yngste utgjør nå størstedelen av de nye smittede. Antallet under 20 år blant de nye smittede er mangedobbelt. De unges adferd ses nå på som ett av hovedproblemene. Med det har man stengt barer, diskoteker og stoppet ansamlinger av folk på strendene på kveldene hvor unge spanjoler ofte samles for å drikke og røyke sammen.

Professor i offentlig helse ved universitet i Alicante sier ting nå er veldig forskjellig fra det man så noen måneder tilbake.

– Tre fjerdedeler av de smittede har viser ingen symptomer. Bare 3% av de som er smittet nå havner på sykehus, dødsraten er nede på 0.3%.

Nye smittede i Spania siste 7 dager pr 100.000 innbyggere:

Aragon 243,09

Madrid 164,23

Navara 10,211

Baskerland 145,85

Andalucia 37,83

Kanariøyene 41,56

Katalonia 57,74

Valencia regionen 37,79

Smittede Costa Blanca

På Costa Blanca nord er det Villajoyosa og Benidorm hvor man har sett flest nye tilfeller relatert til innbyggertallet. Siste 7 dagene har 73 nye testet positivt i Benidorm og 57 i Villajoyosa. I Alfaz del Pi har 11 personer testet positivt for Corona-viruset siste 7 dager.

Litt lengre syd er det turistbyene og Elche 164, Santa Pola 24 og Torrevieja 73. hvor man har ser økende antall smittede relativt i forhold til antallet innbyggere. Snittverdien i Torrevieja har økt i det folk reiser til feriebyen og tester positivt her mens antallet fastboende i saltbyen er langt mindre enn de som faktisk oppholder seg her.

Varsel for Marbella

Også på Costa del Sol er det enkelt kommuner med mange tilreisende som gir utslag i statsistikken. I forhold til antallet innbyggere har mange testet positivt i Marbella. 235 har testet positive i turistbyen på Costa del Sol siste 7 dager. Det er nesten like mange som i provinshovedstaden Malaga (289).

I Fuengiola har 31 personer testet positive siste 7 dagene, for Mijas er tallet 26 og Benalmadena 32.

Alle tallene i denne artikkelen kommer direkte fra de regionale helse-myndighetene, oppdatert 21. august for kommuner i Andalucia og 20. august for kommuner i Valencia-regionen. Tallene for regionene er oppdatert 21. august.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

Spleiser på ny promenade for Altea

Den neste fasen i oppgraderingen av Alteas promenade mot sjøen blir et spleiselag mellom Miljøverndepartementet i Madrid (MITECO) og rådhuset i Altea.

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Covit-smitte på Costa del Sol (Oppdatert 19. september) – Tredobling i Nerja

Siste smittetall viser stabile smitte-tall for Fuengirola og nedgang tallene for i Marbella. Nerja har sett en tredobling i antallet som har...

Relaterte saker

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

En helt ny Corona-fase i Spania

Antallet som dør av Corona-viruset har falt med 97%. I snitt er bare 6% av sykehusenes kapasitet er nå opptatt med Covid-smittede.

14% flere døde denne sommeren

I Valencia regionen ble det meldt om 14% flere dødsfall enn det som er vanlig sommermånedene. Mellom 28. juli og 30. august...

Covid-status 5. september: Fire ganger så mange smittede i Madrid

Sammenliknet med Costa Blanca har Madrid nesten fire ganger så mange Corona-smittede. Folkehelseinstituttet velger fortsatt å klassifisere hele Spania som en enhet...

Tar ferie fra «Covid» Det er tryggest å bli på kysten

I en ny trend ser man at mange som normalt reiser bort fra kysten etter endt ferie nå velger å forbli. At...

Utelukker ny lockdown i Spania

Spanias helseminister, Salvador Illa, brukte pressekonferansen 31. august fortelle journalistene at det ikke er på tale med noen ny nasjonal «karantene».

Første vaksine-test med mennesker i Spania

Man setter nå i gang de første testene med en Covid-vaksine med mennesker i Spania. 190 friske frivillige skal ta vaksinen i...

Spania: Corona-oppdatering 26. August

Dette er de siste nyhetene fra Spania relatert til corona situasjonen i Spania akkurat nå:  Militære skal gjøre kontakt-sporing

Kappet ballene av kjæresten

En krangel av “seksuell” karakter skal ha fremprovosert hendelsen da den 21 år gamle kvinnen grep en kniv og ga sin partner...

Utelukker ny «karantene»

Presidenten for Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, Ximo Puig sier man ikke vurderer noen ny karantene i hans region.
- Advertisement -