Obama: Besøker Spania når landet har fått en regjering

Publisert

USAs president Barack Obama besøker ikke Spania før landet har fått på plass en regjering. Det sier den spanske utenriksministeren José Manuel García-Margallo. Obama skal lenge ha ønsket å komme på offisielt besøk til Spania, angivelig med juli måned som en mulighet. Dette vil etter alt å dømme utsettes i påvente av at de spanske partiene får dannet en regjering – en prosess som til nå har tatt over tre måneder, uten resultat.

Spanias parlamentsvalg ble holdt 20. desember i fjor. Etter over tre måneder står landet fremdeles uten regjering. Dersom de politiske partiene ikke er blitt enige om en plattform innen begynnelsen av mai, blir det skrevet ut nyvalg.

«La oss se om dere får på plass en regjering. Jeg ønsker å reise til Spania» skal ha vært Obamas ord til den spanske utenriksministeren under konferansen om kjernefysisk sikkerhet i Washington torsdag 31. mars (Nuclear Security Summit).

Avisen El Mundo mener uttalelsen må kunne tolkes som en oppfordring til Spania om å få fart på prosessen.

Samtidig har Spanias sentralbank Banco de España varslet at de frykter den politiske usikkerheten allerede har fått en negativ effekt på landets økonomiske utvikling, en bekymring som deles av store internasjonale kredittratingbyråer som Moody´s og Standard and Poor´s.

Situasjonen anses som uheldig for utenlandske investorers vilje til å satse på prosjekter i Spania.

I tillegg er landets offentlige underskudd langt unna målet som ble satt i EU. Etter fire år i regjering etterlater Partido Popular seg en håpløs oppgave.

I løpet av 2016 skal underskuddet ned fra 5,16 til 2,8 prosent av bruttonasjonalprodukt. I følge avisen El País innebærer dette kutt på over 23 milliarder euro. Det tilsvarer innsparinger på størrelse med det PP stod for i 2012, da partiet innførte historisk høye skatteøkninger og gjorde enorme kutt innen helse og utdanning.

Les også: Siste forsøk på å danne regjering

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter