Nytt rekordår for Spania

Publisert

Spania slår igjen sin egen rekord som populært reisemål. Det endelige tallet på tilreisende for året 2015 er enda ikke klart, men vil etter alt å dømme komme godt over fjorårets 64,9 millioner. Fra januar til og med november hadde 64,6 millioner besøkt landet, en økning på nærmere fem prosent sammenliknet med samme periode i 2014. De største gruppene av besøkende kommer fra Storbritannia, Frankrike og Tyskland, etterfulgt av De nordiske landene og Italia.

De mest besøkte regionene i Spania i 2015 (til og med november) er som vanlig Catalonia med det populære turistmålet Barcelona (16,5 millioner besøkende). Deretter kommer øygruppen Balearene (11,5 millioner), Kanariøyene (10,5 millioner), Andalucía (8,9 millioner) og Comunidad Valenciana med Costa Blanca (6,2 millioner).

Tallene er basert på det spanske industri-og turismedepartementets månedlige beregninger på grensepasseringer (FRONTUR) og viser at 64,6 millioner hadde besøkt Spania i løpet av årets elleve første måneder. Det er en økning på 4,8 prosent sammenliknet med samme periode i 2014.

Spania kom for første gang over 60 millioner besøkende i 2013 (60,7 millioner). I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner, en rekord som mest sannsynlig vil bli slått med god margin når de endelige tallene for 2015 er klare. Spania er i dag det tredje mest besøkte landet i verden, etter USA og Frankrike.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter