Nytt hundedrap i Spania

Publisert

Nok en person er drept av kamphund i Spania. En kvinne på 40 år fra Kanariøyene omkom etter å ha blitt bitt av en hund av typen pitbull. Kvinnen som var hundens eier skal ha blitt angrepet i hagen hjemme og døde senere på sykehus. Pitbull-hunder er ikke forbudt i Spania, men står på listen over såkalt “potensielt farlige hunder”. Senest i april ble en kvinnelig hundeeier i Madrid drept av en Dogo Canario, også klassifisert som farlig rase.

Eierskap til kamphunder er i Spania regulert i en egen lov om hundehold fra 2002. Loven innebærer at hunderaser som pitbull terrier, staffordshire bull terrier, amerikansk staffordshire terrier, rottweiler, dogo argentino og dogo canario er lovlige, men eierskapet til hundene er underlagt egne bestemmelser.

Hundene står oppført på en såkalt PPP-liste (Perros Potencialmente Peligrosos). Det vil si hunder som er ansett som “potensielt farlige”. I tillegg vil hunderaser som har liknende karakteristikker være inkludert i loven, det vil si hunder som er avlet frem til bruk i forsvar, angrep og vakthold.

Les også: Nytt dødsfall etter hundeangrep 

Drapet på den 40 år gamle kvinnen i Puntallana på La Palma (Kanariøyene) skjedde 29. november. Kvinnen som var trebarnsmor skal ha blitt angrepet i hagen hjemme. Hun ble deretter fraktet til sykehus der hun døde av skadene. Statistikk viser et det i gjennomsnitt omkommer én til to personer i året etter hundeangrep i Spania.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: