Nytt dødsfall i okseløp

Publisert

En 53 år gammel mann omkom lørdag 22. august etter å ha blitt gjennomboret av en okse under et okseløp i Borriol (Castellón). Dødsfallet er det tiende i rekken under sommerens runde med denne typen stevner i Spania, angivelig det høyeste tallet på 15 år. Bare i 2009 skal antallet omkomne ha vært like høyt. Noe av årsaken til økningen i dødstallene er at det stadig arrangeres flere løp, til sammen over 15.800 i fjor – ca. 2000 mer enn året før.

Mannen som 22. august omkom i Borriol skal ha blitt fraktet til sykehuset Hospital General i Castellón der han døde av skadene han pådro seg under løpet. Kommunen skal etter det ha avlyst de resterende okseløpene.

I følge tall fra spanske myndigheter ble det holdt 15.848 okseløp i Spania 2014, ca 2.000 fler enn året før. Regionene der det arrangeres desidert flest okseløp er Comunidad Valenciana, til sammen 7.866 i fjor. Årsaken til at antall stevner har økt skyldes den enkelte kommunes ønske om å har løpene, godt hjulpet av Partido Populars subsidiering og støtte til arrangementene. I følge avisen El País ble det under forrige president i Valencia-regionen Alberto Fabra (PP) blant annet innført en ny lov som ga provinsene mulighet til å støtte den kontroversielle tradisjonen med 150.000 euro (ca. 1,3 millioner kroner).

Les også: Debatt om tyrefekting og okseløp

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter