Slik er de nye reglene fra og med i dag

Publisert

Nå er det lov å ta en tur ut på landet, opp i fjellet eller møte venner og bekjente på cafe. Du kan også fylle opp bilen og bevege deg fritt i hele provinsen. Her er oversikten over alt som nå er lov igjen så lenge du bor i region som gikk inn i fase 1 mandag 11. mai.

De fleste steder på Costa Blanca er nå i fase 1. Malaga-provinsen, med Costa del Sol, forblir i fase 0 inntil videre. Kanariøyene er også i fase 1.

Sosiale møter og samlinger

Samle venner og familie. «Sosiale samlinger» med opptil 10 personer er nå tillat. Det kan skje i deres hjem, ute i friluft eller på terrassen til en bar eller cafe.

Det forblir forbudt å besøke folk over 70 år eller de som er syke med Corona-viruset.

Kirker kan åpne så lenge de begrenser antallet i lokalet til 30%.

Bar, cafe og restauranter

Bare terrassen er åpen og det skal være minimum to meter mellom hvert bord. Antall gjester kan ikke overstige mer enn 50% av lokalets normale kapasitet. Baren kan ikke «dele» på ting mellom besøkende, dette gjelder menyer, serviettholdere, askebeger etc. Det er ingen tidsbegrensning på når og hvor lenge man kan samles på bar eller cafe.

Restaurantene kan levere “takeaway”, noe mange allerede har drevet med i fase 0.

Sport og idrett

– Sport hvor det ikke er fysisk kontakt er lov. Begrensningen er at det må skje utendørs. Det er lov å trene på idrettsanlegg, tennisbaner etc om man har booket time på forhånd. Idrettsanlegg kan opererer men bare med 30% av deres maks-kapasitet.

– Staten har definert “Aktiv turisme” som tillatt. Det vil si det er tillatt å gå ut på landet og opp i fjellet som del av organiserte grupper.

Transport

– Du kan nå bevege deg «fritt» begrenset til innad i provinsen, når du er på vei til en “tillatt” aktivitet. Du står fritt til å reise til «boligen ved standen» eller besøke venner.

– De som bor i samme bolig kan dele bil opptil ni personer. Er det passasjerer i bilen som ikke deler bolig skal man begrenset antallet til to personer pr seterad og bruke maske.

Shopping

Butikker på mindre enn 400m2 kan åpne. De må begrense antallet kunder i lokalet til 30% av maksimal kapasitet. Butikkene bør ha en eget periode på døgnet hvor bare eldre personer er tillatt.

400 meters regelen gjelder ikke butikker som ligger i handlesentra. Altså butikker hvor det ikke er direkte adgang utenfra kan åpne fritt så lenge de begrenser antall kunder inne i lokalet til 30% av tillatt antall.

Hagesentra er fritatt fra regelen og kan åpne fritt.

Servicebedrifter og helsesektoren kan åpne. Dvs du kan dra til tannlegen og fysioterapauten men avtaler må være gjort på forhånd.

Skoler

Skolene har anledning til å åpne igjen under fase 1.

Turisme og hoteller

“Aktiv turisme” er nå lov i Spania. Det vil si organiserte turer i fjellet, rafting etc. Hotellene kan åpne uten noe begrensing på antall rom. Det er spesielle regler for fellesarealer som restauranten etc.

Det er lov å reise til andre steder, for å bo på hotell. Begrensningen er at det må skje innad i samme provinsen.

Fortsatt tidsbegrensing for «sport / turgåing»

Tidspunktene som er satt av til hver alders-gruppe er:

Over 14 år – 06.00 til 10.00 og 20.00 til 23.00. Over 70 år, eller de som trenger assistanse: 10.00 til 12.00 og 19.00 til 20.00. Bar under 14 år mellom 12.00 og 17.00.

Regionene har fått fullmakt til å endre / utvide disse tidspunktene for å tilpasse seg varmen som er på vei.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: