25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Slik er de nye reglene fra og med i dag

Nå er det lov å ta en tur ut på landet, opp i fjellet eller møte venner og bekjente på cafe. Du kan også fylle opp bilen og bevege deg fritt i hele provinsen. Her er oversikten over alt som nå er lov igjen så lenge du bor i region som gikk inn i fase 1 mandag 11. mai.

De fleste steder på Costa Blanca er nå i fase 1. Malaga-provinsen, med Costa del Sol, forblir i fase 0 inntil videre. Kanariøyene er også i fase 1.

Sosiale møter og samlinger

Samle venner og familie. «Sosiale samlinger» med opptil 10 personer er nå tillat. Det kan skje i deres hjem, ute i friluft eller på terrassen til en bar eller cafe.

Det forblir forbudt å besøke folk over 70 år eller de som er syke med Corona-viruset.

Kirker kan åpne så lenge de begrenser antallet i lokalet til 30%.

Bar, cafe og restauranter

Bare terrassen er åpen og det skal være minimum to meter mellom hvert bord. Antall gjester kan ikke overstige mer enn 50% av lokalets normale kapasitet. Baren kan ikke «dele» på ting mellom besøkende, dette gjelder menyer, serviettholdere, askebeger etc. Det er ingen tidsbegrensning på når og hvor lenge man kan samles på bar eller cafe.

Restaurantene kan levere “takeaway”, noe mange allerede har drevet med i fase 0.

Sport og idrett

– Sport hvor det ikke er fysisk kontakt er lov. Begrensningen er at det må skje utendørs. Det er lov å trene på idrettsanlegg, tennisbaner etc om man har booket time på forhånd. Idrettsanlegg kan opererer men bare med 30% av deres maks-kapasitet.

– Staten har definert “Aktiv turisme” som tillatt. Det vil si det er tillatt å gå ut på landet og opp i fjellet som del av organiserte grupper.

Transport

– Du kan nå bevege deg «fritt» begrenset til innad i provinsen, når du er på vei til en “tillatt” aktivitet. Du står fritt til å reise til «boligen ved standen» eller besøke venner.

– De som bor i samme bolig kan dele bil opptil ni personer. Er det passasjerer i bilen som ikke deler bolig skal man begrenset antallet til to personer pr seterad og bruke maske.

Shopping

Butikker på mindre enn 400m2 kan åpne. De må begrense antallet kunder i lokalet til 30% av maksimal kapasitet. Butikkene bør ha en eget periode på døgnet hvor bare eldre personer er tillatt.

400 meters regelen gjelder ikke butikker som ligger i handlesentra. Altså butikker hvor det ikke er direkte adgang utenfra kan åpne fritt så lenge de begrenser antall kunder inne i lokalet til 30% av tillatt antall.

Hagesentra er fritatt fra regelen og kan åpne fritt.

Servicebedrifter og helsesektoren kan åpne. Dvs du kan dra til tannlegen og fysioterapauten men avtaler må være gjort på forhånd.

Skoler

Skolene har anledning til å åpne igjen under fase 1.

Turisme og hoteller

“Aktiv turisme” er nå lov i Spania. Det vil si organiserte turer i fjellet, rafting etc. Hotellene kan åpne uten noe begrensing på antall rom. Det er spesielle regler for fellesarealer som restauranten etc.

Det er lov å reise til andre steder, for å bo på hotell. Begrensningen er at det må skje innad i samme provinsen.

Fortsatt tidsbegrensing for «sport / turgåing»

Tidspunktene som er satt av til hver alders-gruppe er:

Over 14 år – 06.00 til 10.00 og 20.00 til 23.00. Over 70 år, eller de som trenger assistanse: 10.00 til 12.00 og 19.00 til 20.00. Bar under 14 år mellom 12.00 og 17.00.

Regionene har fått fullmakt til å endre / utvide disse tidspunktene for å tilpasse seg varmen som er på vei.

leiebil i Spania

Trenger du leiebil til ferien i Spania?

Bruk SpaniaGuiden når du bestiller leiebilen så bidrar du også samtidig til SpaniaPostens som bringe gratis nyheter på norsk fra Spania. Avisen mottar “en kaffekopp” for hver leiebil som bestilles i 2020.

Fordeler med SpaniaGuiden:

  • Ingen forskuddsbetaling!
  • Pris-garanti! Finnes tilsvarende leiebil billigere, matcher vi prisen!
  • Gratis avbestilling!
  • Fri kilometer når du henter på Malaga eller Alicante-flyplass.
  • Gebyr for full refusjon av bensin-depositum inkl. i anvist pris.
  • Standard forsikring inkludert, utvidet forsikring er frivillig opsjon.
  • Flyplass-gebyr er alltid inkludert.
  • Nesten alle bilene er nye 2020 / 2019-modeller.

Se prisen for din her – husk at de større bilene fullbookes først, reserver i dag!

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring om dagen. Og når de fleste nordmenn blir værende “hjemme” denne sommeren vil skaden på norske bedrifter i Spania vare en stund til.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert online.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Følg oss på Facebook

Historisk stille i Alicante-provinsens bolig-markedet

De offisielle tallene fremlagt av INE for mai måned viser at omsetningen av boliger i mai måned gikk ned med 66% sammenliknet...

La Mata-markedet åpner

Det ukentlige markedet på La Mata åpner igjen denne onsdag 15. juli. Markedet har vært stengt under perioden man har hatt strenge...

Bøter for «okkupasjon» av strandsonen med solstol og parasoll

I Calpe har lokalpolitiet bøtelagt 30 personer for å ha plassert ut stol og parasoll i strandkanten uten å bruke den. Den...

Alhaurín de la Torre får den lengste zipline i Andalucia

Ikke langt fra Malaga og Benalmadena ligger Alhaurín de la Torre. Like utenfor landsbyen åpner det som blir den lengste zipline i...

Relaterte saker

Er nye Corona-utbrudd i Spania grunn for bekymring ?

Norske medier har omtalt nye utbrudd av Corona-virus i Spania. Det er to regioner hvor man nå har sett en ny oppblomstring...

Nå er det mer Corona-smitte i Norge enn i spanske ferieparadis

Den strenge karantenen man har hatt i Spania har gitt resulteter. Nå er smittegraden høyere i Norge enn de fleste regioner hvor...

Tjente over €250.000 på ferieboliger som ikke fantes

En gruppe organiserte kriminelle, basert i Alicante, skal ha svindlet turister for rundt 250.000 Euro. Det er flere hundre ofre i saken....

På tiden å fjerne statuene av Columbus?

I USA protesterer man nå mot de mange statuene av Kristoffer Columbus. Også i Spania spør man seg nå om det er...

Alicante-provinsen: 19 nye smittede på to uker

Nye smittede siste 14 dager pr kommune: Alicante 4Benidorm 1Orihuela 1Elche 1Novelda 3Campello 2Elda 2Alcoy 1Ibi 1Sax 1San Vicente...

Nå smittes like mange med Corona i Norge som på Costa Blanca

Valencia-regionen, med sine nesten fem millioner innbyggere, registrerte også bare tre nye bekreftede tilfeller av Corona-smitte 22. juni. Norge så i samme...

To uker uten Corona-dødsfall

Alicante-provinsen har siste 14 dager ikke registrert dødsfall som kan kobles til Corona-viruset. Siste døgnet er det registrert bare to nye smitte-tilfeller...

Spania åpen for turister 21. juni

Spanias statsminister Pedo Sanchez brukte sin faste søndags-tale til å kunngjøre at Spania åpner grensene for reisende fra EU og Schengen-området allerede...

Ingen nye smittede i Alicante-provinsen

Siste døgnet er det ikke registrert døde eller nye smittede av Corona-viruset i Alicante provinsen som har nesten to millioner innbyggere.

Valencia-regionen til fase 3 – en uke senere avsluttes “alarm-tilstanden”

Nå Mandag 15. juni går Valencia-regionen til Fase 3, med det kan man fritt reise mellom de tre provinsene Alicante, Valencia og...
- Advertisement -

2 KOMMENTARER

Comments are closed.