Nye Podemos nest størst i Spania

Publisert

Det nye Unidos Podemos har gått forbi PSOE på målingene og blitt Spanias nest største parti. Snaue tre uker før parlamentsvalget får det venstreorienterte partiet hele 25,6 prosents oppslutning. Det er fem prosent foran PSOE og bare tre prosent bak landets største parti det konservative Partido Popular.

Flere nye spørreundersøkelser viser at Unidos Podemos nå ligger an til å bli Spanias nest største parti. I følge målingene til Metroscopia, som blant annet avisen El País baserer seg på, ville partiet dersom det var valg i dag fått hele 25,6 prosent av stemmene. Foran ligger regjeringspartiet Partido Popular med 28,5 prosent, mens det spanske arbeiderpartiet PSOE er henvist til en tredjepalss med kun 20,2 prosent. Sentrum-høyrepartiet Ciudadanos ligger frendelse på fjerde med 16,6 prosents oppslutning.

Spania måttet skrive ut nyvalg etter at parlamentsvalget 20. desember i fjor ikke førte til noen regjeringsdannelse. Det nye sosialdemokratiske «protestpartiet» Podemos har i den forbindelse gått sammen med den gamle venstrealliansen Izquierda Unida og vil dersom de får nok oppslutning forsøke å danne regjering. Det nye parlamentsvalget holdes 26. juni.

Les også: Nytt valgsamarbeid på venstresiden

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter