Er nye Corona-utbrudd i Spania grunn for bekymring ?

Publisert

Norske medier har omtalt nye utbrudd av Corona-virus i Spania. Det er to regioner hvor man nå har sett en ny oppblomstring av viruset. Leida som ligger i Katalonia mellom Barcleona og grensen til Frankrike, samt Lugo i Galicia helt nord-vest i Spania mellom Asturias og A Coroña.

Nye utbrudd er langt unna de “norske” områdene i Spania

Områdene hvor smitten har økt siste tiden ligger langt borte fra turist-områdene langs kysten av Alicante og Malaga. Fra Malaga (Costa del Sol) til Leida er det over 700km i luftlinje, tilsvarende Oslo – Mo i Rana. Avstanden mellom Lugo og Alicante er enda større.

Smitte-tilfellene er færre pr 100.000 innbyggere enn i Norge i f.eks. Andalucia (Malaga).

I Spania har man vært forberedt på økning av smitte-tilfellene etter at man åpnet landet igjen. I det Spania gjkk fra fase 0 til fase 3 i nedskaleringen ble man gjentatte ganger påminnet om at om eller når man ser økende tilfeller vil den aktuelle regionen igjen gå tilbake til den “forrige” fasen. Systemet og regelverket man har brukt i Spania er laget nettopp med tanke på dette.

Godt forberedt

Spania gikk relativt raskt fra å være et av de hardest rammede til å å kontrollere utbruddet gjennom Europas strengeste karantene. Spanjolene har lært mye om viruset og hvordan det bekjempes. I Spania har man nå testet en større andel av befolkningen enn f.eks. Norge, samtidig som man overvåker ved hjelp av testing i kloakken i de store byene, så man relativt enkelt man måle både mengde og endringer av eventuell smitte.

Aktiv smittesporing

Den kraftig reduserte smitten i Spania gjør at man nå aktivt sporer kilden når nye smittede oppdages. Man tester de personder vedkommende har vært i kontakt med så alle smittede kan isoleres og nye utbrudd kan isoleres og stoppes.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter