Nye bevis ødelagt i Bárcenas-saken

Publisert

Informasjon ser stadig ut til å forsvinne i korrupsjonssaken mot den tidligere kassereren i Partido Popular, Luis Bárcenas. PP er flere ganger blitt bedt om å legge frem materiale i saken, informasjon som senere viser seg å være fjernet eller slettet. Det siste som nå er kommet frem er at avtalebøkene til Bárcenas også er blitt ødelagt.I august ba dommeren i Bárcenas-saken PP om å overlevere to av datamaskinene som den tidligere kassereren hadde brukt da han jobbet for partiet. Da maskinene kom frem var den ene harddisken borte, mens den andre var blitt erstattet. De opprinnelige harddiskene var blitt fjernet i april, med den begrunnelse at maskinene var klargjort til bruk for andre ansatte i partiet. Nylig ble det klart at en tredje datamaskin som Bárcenas disponerte fikk minnet slettet så sent som i juli, seks dager etter at eks-kassereren ble varetektsfengslet.Protokollen over hvem som kommer og går i partiets hovedkontor i Madrid er også borte, det samme gjelder avtalebøkene til Bárcenas som hans gamle sekretær skal ha oppbevart. Sekretæren forklarte i retten tirsdag 10. september at bøkene var blitt ødelagt på hennes eget initiativ fordi hun ikke lenger anså dem for å ha noen verdi etter at Bárcenas hadde forlatt partiet. Likevel innrømmet hun overfor dommeren at Bárcenas, da han for første gang ble tiltalt for korrupsjon i 2009, skal ha bedt henne om å flytte bøkene til et trygt sted. Da kassereren forlot partiet i fjor, skal hun ha kastet dem.Ett av bevisene dommeren imidlertid har klart å sikre seg er en minnepenn Bárcenas selv skal ha oppbevart og som han utleverte til dommeren i saken etter at han var blitt fengslet. I følge avisen El País inneholder minnepennen kopier av de skjulte regnskapene til PP fra perioden 1993 til 1996. Rykter om at denne informasjonen skal være manipulert et avkreftet av tekniske etterforskere hos politiet. Det skal også finnes bevis for at PP i perioden 2001-2012 mottok ulovlig store donasjoner fra en rekke firmaer innen bygge- og eiendomsbransjen i Spania. Samtidig skal det ha foregått en månedlig distribusjon av konvolutter med kontanter til medlemmer av partiets ledelse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter