Nye anklager mot PP i Alicante

Publisert

Partido Populars tidligere kommuneledelse i Alicante er under etterforskning for korrupsjon, bedrageri og hvitvasking av penger. Forholdet gjelder partiets valgkampanje foran lokalvalget i 2007 som daværende leder for byutvikling Sonia Castedo var ansvarlig for. Castedo gikk senere hen og ble ordfører i provinshovedstaden, men ble tvunget til å trekke seg i desember i fjor på grunn av anklager om korrupsjon. De nye avsløringene kommer på et svært uheldig tidspunkt for partiet som allerede sliter på meningsmålingene foran regions- og kommunevalget 24. mai.

Etterforskningen av PP i Alicante ledes av statsadvokatens enhet for antikorrupsjon og gjelder flere mulige straffbare forhold. Et av spørsmålene i saken er om partiets kampanje i 2007 holdt seg innenfor grensen for hva det er lov til å bruke av penger på kandidater, eller om denne ble overskredet. Et annet er om regningen for partiets markedsføring ble betalt svart.

Det foreligger også mistanke om at deler av finansieringen kom fra entreprenøren Enrique Ortiz, en lokal forretningsmann som sammen med Sonia Castedo allerede står tiltalt for korrupsjon i to andre saker.

Les også: Hver femte euro går til korrupsjonstiltalt utbygger

I tillegg skal det etterforskes om PP «på papiret» fordelte utgiftene til kampanjen på flere kandidater for på den måten å unngå å overstige det lovbestemte maksimumsbeløpet.

De nye avsløringene kommer etter at avisen El País i november i fjor gjorde et intervju med mannen som ledet kampanjen til Partido Popular i 2007 og som i dag har status som tiltalt i saken. I intervjuet forteller Enrique Ruiz Córcoles, eier av PR-byrået ER Backspin, om hvordan han fikk deler av honoraret betalt ut svart i 500-eurosedler. Kampanjen han ledet skal ha vært svært offensiv og kostet partiet mer enn 450.000 euro (nærmere 4 millioner kroner). Det hele endte med en overbevisende seier til PP og Luis Díaz Alperi ble ordfører. Díaz er fra før tiltalt for korrupsjon, sammen med etterfølgeren Sonia Castedo og entreprenøren Enrique Ortiz.

Foto: Tidligere ordfører i Alicante, Sonia Castedo.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter