Ny tyvebande tatt på Costa Blanca

Publisert

Syv personer som stod bak minst 40 innbrudd over hele Spania er pågrepet av spansk politi i en koordinert aksjon fra Guardia Civil syd på Costa Blanca, i Barcelona og i Laredo i Nord-Spania. Tre av de pågrepne holdt til i Torrevieja, Los Montesinos og Orihuela Costa. Tyvene skal ha spesialisert seg på innbrudd, der de brukte biler med falske nummerskilt for ikke å bli tatt av politiet. Statistikk viser at kriminaliteten de siste årene har gått ned på Costa Blanca.

Aksjonen er den andre på kort tid der innbruddstyver på Costa Blanca er tatt. I februar i år ble en gruppe kriminelle spesialisert på hustyveri tatt av politiet i Torrevieja. Sistnevnte by har vært spesielt utsatt for denne typen kriminalitet. Statistikk fra det spanske innenriksdepartementet viste i fjor at sjansen for innbrudd var større i Torrevieja enn noen annen by på Costa Blanca. Samtidig ser man en klar tendens til nedgang i kriminaliteten på Costa Blanca de siste årene.

Les også:

Kriminaliteten ned på Costa Blanca

Færre ran og innbrudd på Costa Blanca

Tyvebande avslørt av sokker

De syv personene som nylig ble pågrepet på Costa Blanca, i Barcelona og i Laredo (Cantabria) er i alderen 17 til 34 år. I følge politiets opplysninger er de arresterte av albansk opprinnelse. Gutten på 17 år skal være varetektsfengslet på en anstalt for mindreårige. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter