Ny skandale i PPs ungdomsparti

Publisert

For kort tid siden ble representanter for Partido Populars ungdomsparti Nuevas Generaciones (NNGG) i Valencia avslørt med svært kompromitterende bilder på internett. Flere av partiets medlemmer var blitt avbildet mens de gjorde fascisthilsen og poserte foran flagg med fascistiske og nazistiske symboler. Nå har partiets medlemmer igjen havnet i søkelyset, denne gangen for å harselere over temaet vold mot kvinner.

NNGGs ungdomsleder i provinsen Huesca i Aragón skal ha lagt ut et bilde på Twitter av en halvnaken og tilsynelatende neddopet jente som bæres vekk av en mann under teksten «he ligado» (det ble noe på meg). Saken vekker avsky hos andre partier som mener NNGG-lederen bør trekke seg.

De forskjellige hendelsene oppfattes som at det eksisterer en ukultur i PPs ungdomsorganisasjon med aksept for mannsjåvinistiske og fascistiske holdninger. Ingen av tilfellene har så langt ført til sanksjoner eller ekskludering fra partiet. NNGG har imidlertid innledet en intern etterforsking av partimedlemmene som lot seg avbilde med fascistiske symboler i Valencia og utelukker ikke sanksjoner. Samtidig blir det påpekt at det handler om enkelttilfeller og at de aktuelle hendelsene ikke er representative for organisasjonen som sådan. Lederen for PP i Valencia, Serafín Castellano, sier til media at partiet tar avstand fra holdninger og opptredener som strider med bestemmelsene i grunnloven.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter