Ny president valgt i Valencia

Publisert

Ximo Puig fra sosialdemokratene PSOE er Comunidad Valencianas nye president. Han tar over etter Alberto Fabra fra Partido Popular. Det er første gang på tjue år at Valencia-regionen har en president som ikke er fra de konservative. PP gjorde et historisk dårlig regionsvalg 24. mai der de tapte over 24 seter og mistet flertallet i regionsparlamentet. Den nye presidenten skal lede en koalisjonsregjering bestående av PSOE og Compromís med støtte fra det nye partiet Podemos.

Det er ventet at det politiske maktskiftet i Valencia vil merkes på flere områder. Puig vil som leder av en rødgrønn regionsregjering legge større vekt på sosialpolitiske tiltak og miljøsaker. Han har også allerede varslet at han vil stoppe salget av Costa Blancas svar på Hollywood (Ciudad de la Luz), som PP før valget hadde bestemt skulle selges, og vil gjenåpne Valencia radio og tv (Canal 9) som den forrige regjeringen tross store protester la ned for å spare penger. Den nyvalgte presidenten har også varslet hard kamp mot korrupsjon, et problem som har vært svært utbredt under PPs ledelse i Valencia.

Les:

Alicantes «Hollywood» på auksjon

Stenger “Canal Nou”

Ximo Puig (f. 1959) er journalist av utdannelse, er gift og har to barn. Den formelle innsettelsen som president skjer søndag 28. juni. Puig blir regionens sjette president, den andre fra PSPV-PSOE, og bryter dermed rekken av PP-regjeringer som de siste tjue årene har styrt Comunidad Valenciana. Den nye sosialdemokratiske koalisjonsregjeringen består av PSOE og Compromís med støtte fra det nye partiet Podemos.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter